תמ"א 38 - שוכר

  • שוכר בביניין שעובר תמ"א
    אור | 12/06/2013 10:21

    שלום, אני משכיר דירה בביניין שעובר תמ"א, ואני חתום כבעלים מול היזם שאני מודע לחוסר נוחות שיכול להיות במהלך התמ"א, ושאני מחוייב לשיתוף פעולה עם הקבלן (בהמשך הדרך, תהיה כניסה לדירות). איני גר בבית ואני משכיר אותו לדייר שנכנס לדירה אחרי תחילת העבודות וביודעין, אני מצידי הורדתי את מחיר השכירות כפיצוי לחוסר הנוחות. העיניין הוא ששיתוף הפעולה של הדייר עם עבודות התמא לא עוגן בחוזה השכירות. כעת הדייר טוען שהוא סובל מאד מהעבודות ודורש פיצוי נוסף או לחלופין עזיבת הדירה באמצע החוזה. אני חושש שאם לא אענה לדרישותיו הוא יתנקם בי ויפריע לקבלן בביצוע העבודות בדירה, דבר שיכול להוביל לתביעה של הקבלן כנגדי על עיכוב עבודתו. מה אני יכול לעשות חוקית כדי להתגונן מהדייר?

    • תמ"א 38 - שוכר
      עו"ד אילן הלוי | 13/06/2013 20:09

      אור שלום! קודם כל חושב לדעת אם יש התיחסות בהסכם השכירות לגבי פרויקט התמא. גם אם לא- תבדוק אם יש התכתבויות קודמות או אחרות בינכם המעידות שהנתת לו הנחה בדמי השכירות בגלל העבודות. בכל מקרה לא מציע לדאוג שהוא יפריע לקבלן בעבודות. לא נראה לי שהוא יכול לעשות משהוא כזה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38