תמ"א 38 - תוכניות

  • רגע לפני חתימת הסכם תמ"א 38/2
    ביל | 11/06/2013 08:24

    אנחנו ממש לפני חתימה על הסכם עם יזם, בידנו כבר סקיצות עקרוניות של הדירות המיועדות לנו, אך הן אינן מדוייקות ב-100%. ממילא אנו אמורים לחתום על תוכניות מעודכנות ומדוייקות לפני הגשתן לקבלת היתר. היזם לא מעוניין לשנותן עכשיו ואילו העו"ד שלנו טוען שהן חייבות להיות מדוייקות כבר עכשיו ב-100%. נוצר עיכוב מיותר. מי צודק ??

    • תמ"א 38 - תוכניות
      עו"ד אילן הלוי | 11/06/2013 11:08

      ביל שלום! תוכניות ראשוניות לא יכולות להיות מדויקות ב- 100%. עדין אין בשלב זה תכנון מפורט וגם אין התיחסות של גופי התכנון בעיריה. לכן די בתכנון עקרוני שקרוב מאוד למה שיהיה ויאושר אבל לא בהכרח חופף לגמרי + התיחסות בהסכם כי אתם תאשרו את תוכניות ההגשה ובלבד שלא יהיה בהן סטיה מהותית מהתוכניות הראשוניות. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • דוגמא ספציפית
        ביל | 11/06/2013 11:25

        תודה על התגובה המהירה אתן דוגמא: בהסכם מופיע שיהיו שירותי אורחים בדירות שלנו ובנוסף שאנו אמורים לאשר את התוכניות לפני הגשתן. בסקיצות עצמן השרותים לא מופיעים משום שהן יוצרו לפני ההסכמה על מרכיב זה. היזם לא רואה טעם בהוספתם לפני חתימת ההסכם (לחסוך עלויות, כל עוד לא נחתם ההסכם) ואילו העו"ד שלנו מתעקש על כך. האם יש בעיה בדוגמא זו?

        • תמ"א 38 - דוגמא
          עו"ד אילן הלוי | 11/06/2013 11:58

          לא צריכה להיות בעיה ליזם לבקש מהאדירכל שלו שיתקן את התוכנית הראשונית ויוסיף שירותי אורחים. זה לא צריך לקחת יותר מכמה ימים. מצד שני- גם אין בעיה לכתוב על התוכניות הללו שהם יתוקנו באופן שיכללו גם שירותי אורחים. לא ברורה לי ההתעקשות של שני הצדדים. הייתי מנסה ללחוץ על היזם ולהבין למה הוא לא מתקן את התוכנית.. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38