מ"א 38 - גובה ערבות

  • גובה ערבות בנקאית
    שמואלי | 09/05/2013 09:05

    לעו"ד שלוםעל סמך מה מקובל לקבוע גובה הערבות הבנקאית לאור     העובדה שהיא תתקבל  רק לאחר שעבוד השטחים המשותפים.(גג וגינה)  האם עפ"י ערכם או עפ"י  ערך העבודות שיבוצעו (ממד, מרפסת ומעלית) שמיד לאחר ביצוען הקבלן דורש להוריד את גובה הערבות לכמעט אפס.

    • מ"א 38 - גובה ערבות
      עו"ד אילן הלוי | 12/05/2013 19:03

      שמואלי שלום! ראשית אני מתנצל על העיכוב בתשובה. אני מבין מהשאלה שמדובר שפרויקט תמ"א רגיל של תוספת קומות ולא הריסה ובניה. אני מבקש לקבל ערבות בנקאית בגובה של כ- 5% מהיקף כל העבודות (לא רק עבורכם). מקובל לקבוע שלבים להפחתת הערבות עם התקדמות הנביה אבל לא להפחית לאפס. בדר"כ ערבות זו מוחלפת או משמשמת לאחר מכן כערבות בדק (ואולי גם ערבות לרישום הבית המשותף וערבות לתשלום מיסים אם רלבנטי). אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38