שכר עו"ד

  • שכר עורך דין
    עמיר | 08/05/2013 12:38

    חתם עמנו אותו עו"ד על עריכת חוזה תמ"א לשיפוץ מול היזם כאשר הוא מקבל תמלוגים מן היזם על מכירת הדירות החדשות בחוזה נרשם כי בכל מקרה לא יחוייבו הדיירים בתשלום לעו"ד . הדיירים החליטו לאחר זמן כי הם מעדיפים כי עו"ד ייצג אותם ואותם בלבד. עו"ד טוען לזמן עבודה שבוזבז ומבקש שכר על עבודתו שכבר נעשתה . מה הדין?

    • שכר עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 08/05/2013 17:06

      היי עמיר! אני מניח שמדובר על אותו עו"ד כמו בשאלה קודמת. לא יודע מה הסיכום בינכם והאם יש הסכם שכר טרחה מסודר בכתב. בעיקרון - אם עו"ד ביצע עבורכם עבודה מתוך ציפיה והסכמה שיקבל תמורה לאחר החתימה, אז נראה לי סביר דרישתו כי יקבל משהו בגין מה שעשה. הויכוח יהיה על כמה. בנוסף- אם הסיבה להפסקת הקשר עימו היא ניגוד האינטרסים שהוא מצוי בו זה נראה לי סיבה טובה להפסיק ללא תשלום. בכל מקרה חשוב לדעת את כל העובדות. כן אני מציע- אם אתם לא מרגישים נוח עימו תפסיקו את הקשר. שאלת התשלום במקרה כזה אינה חשובה יותר מהעובדה שאתם צריכים לסמוך על מי שמייצג אותכם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תגובה לתגובתך
        עמיר | 09/05/2013 13:36

        עורך הדין חתם עמנו על הסכם שכר טירחה שבו נאמר שלא נשלם כל סכום. אך בהסכם זה לא היה מצויינת כל הערה מה קורה במקרה של הפסקת עבודתו של העו"ד/שינוי ההסכם לייצוג בלעדי. . בשיחותינו עימו טרם חתימת ההסכם שיכנע אותנו כסמכות מקצועית כי אין כל חשש ואין כאן עניין של ניגוד אינטרסים מרגישים מאד חסרי אונים . מדגיש כי הסכם בינינו ליזם עדיין לא נחתם לאחר ארבע חודשים בהם העניין היה אמור לרוץ ולא רואים את עו"ד מנסה לקדם את העניין במהירות ולשתף אותנו בשקיפות בשלב בו נמצא העניין ומה העיכובים

        • תמ"א 38 עו"ד דיירים
          עו"ד אילן הלוי | 12/05/2013 19:08

          עמיר שלום! מו"מ לגבי הסכמי תמ"א לוקח יותר זמן ממה שחושים. אני מציע קודם כל לנסות ולברר ולהבין האם הוא באמת לא מקדם את הדברים או שהם זזים לאט ומה הסיבה לכך. אני מניח שיש לכם נציגות או לפחות אנשים שיותר פעילים ונמצאים במגע הן עם היזם והן עם עורך הדין שלכם. תבררו גם מולם. הברור מול היזם ומול ב"כ היזם יתן לכם תשוה יותר ברורה מה נעשה עד כה ולמה זה לא מתקדם. אם עדין אתם מרגישים לא טוב עימו אז תודיעו לו על הפסקת ההתקשרות וקחו עו"ד אחר. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38