איזה קומה לקבל

  • איזה קומה יקבל דייר בבניין החדש?
    אבי | 30/04/2013 22:06

    הבניין שלנו בעל 4 קומות ועתיד לעבור תמ"א 38/2 ולצמוח לגובה של 10 קומות. יש כוונה של היזם\קבלן (שלא מקובלת על כל הדיירים) לייעד את קומות 4-7 בבניין החדש לדיירים הנוכחיים עפ"י עקרון פשוט שכולם עולים 4 קומות ... דיריי קומה 1 עוברים לקומה 4 , דייריי קומה 2 לקומה 5 וכו ... אולם זוהי גישה בעייתית שתוביל לאי הסכמות לגביי חלוקת הדירותשכן דירה בקומה 1 בבניין ללא מעלית (הבניין הישן) שווה יותר מהדירות ב 3 הקומות שמעלודירה בקומה 4 בבניין 10 קומות עם מעלית שווה פחות מדירות בקומות מעל .... בעיה!מה הגישה ועקרון החלוקה המקובל שיהיה פייר כלפיי הדיירים במקרה כזה?

    • איזה קומה לקבל
      עו"ד אילן הלוי | 01/05/2013 13:15

      אבי שלום! אני חושב שההצעה של היזם היא הוגנת ואפילו נדיבה. לא מכיר הרבה יזמים שהיו מסכימים להעלות דירות קיימות ב- 3 או 4 קומות. גם דיירי הקומה הראשונה לא נפגעים אלא נהנים מכך. הטענה שלהם היא למעשה שהאחרים אולי יהנו יותר. אני לא משוכנע שהטענה נכונה כי גם בבנין הישן אפשר היה אולי להתקין מעלית ואז פתאום הסדר היה מתהפך. בכל מקרה- מה שאני בדרך כלל מציע הוא לתת לכם סוכריות אחרות, כמו - קדימות בבחירת החניות או המחסנים, אולי שדרוג קטן במפרט הדירה ובזה לגמור את הסיפור. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38