לנגן על מצפון

  • לנגן על המצפון של השופט כדי לכפות על הזקנים לוותר.
    כאילו מודאג | 25/04/2013 01:29

    בערך חצי מהדיירים מתנגדים לתמ"א 38. גם אם לא יעלה להם כלום, והם יקבלו ממ"ד.לי יש 2 ילדים קטנים, הסיבה שאין שלישי היא הממ"ד. הדירה מספיק גדולה, אבל היא פונה לכיוון הלא נכון (דרום). בכל פעם שיש אזעקה, אנחנו יוצאים לחדר מדרגות ושומעים צעקות של שכנים (לא דיבור חזק, צעקות היסטריה). לפני שבועיים הייתה הפגישה האחרונה עם פסיכולוג ילדים בעקבות מבצע עמוד ענן. יש קבלות על תשלום, וחו"ד מקצועית שזה נגרם בעקבות המבצע. הבטיחו לנו שיחזירו ת'כסף ששולם. גם אם לא יחזירו, זה עדין משתלם לנו לשלם על זה לבד.ערכה של הדירה שלנו יעלה בכ- 35%. הצענו שניקח משכנתא על הסכום הזה, ונחלק אותו למתנגדים (שווה לנו). בנוסף, משפחה אחרת בבניין הציע לשלם למתנגדים שליש ממה שאנחנו מוכנים לשלם. מבחינתו, כרגע רק  7-8% מהבית שייך לבנק- כך שאין סיבה שהבנק יתנגד. ההתנגדות של העומדים למות לא רציונלית, והמרירות שלהם לא יודעת גבול. אפילו העיריה התחשבה בנו, ו"לפנים משורת הדין" תתן לכולנו פטור מארנונה על התוספת ל- 15 השנים הקרובות (עד שהזקנים יתפגרו).אנחנו לא יכולים לעבור, כי ערכם של קרובי המשפחה שגרים בסביבה הוא priceless עבורנו. גם לנו מאוד נוח לגור כאן.אני מבין שזכותי על הבניין המשותף לא עולה על זכותם של האלה שעומדים למות. הלוואי וכבר ימותו.מה אפשר לעשות?הקבלן לא יכול לעשות את העבודה בשקט וצרכים הנדסיים מחייבים החשכת חלק מהחלונות לשבוע-שבועיים. האם יש לנו סיכוי נגדם? הבנק גם לא ייתן לי משכנתא כדי לממן עו"ד רציני. למעשה, יש שכן (לא בעל עניין) שהוא עו"ד מוסמך ולא מנוסה. הוא לא עוסק בלהיות עו"ד. הוא יכול להסכים לנדב את השם וההסמכה שלו תמורת סכום סמלי. אבל את התביעה עצמה אנחנו צריכים להכין.

    • לנגן על מצפון
      עו"ד אילן הלוי | 25/04/2013 09:37

      שלום למודאג! החוק מחייב שיהיה רוב מסוים כדי שפרויקט תמא יצא לפועל. אם חצי מהדיירים מתנגדים אז אין לך רוב. מה שאני מציע לך הוא לנסות ולשכנע את העיריה שהבנין מסוכן. מנסיוני אני יודע שכאשר העיריה מוציאה דרישה לתיקון בנין מסוכן אז כולם מחפשים לחסוך כסף ומוכנים לבצע את פרויקט התמ"א אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • אבל הבניין לא באמת מסוכן...
        כאילו מודאג | 25/04/2013 11:02

        אני לא מאמין שאפשר למצוא מהנדס שיחשוב שהבניין באמת עלול להתמוטט מעצמו בעתיד הקרוב.מה ההליך שנדרש בכל זאת בעיריה כדי שהעיריה תתחיל לאיים עלינו שהבניין מסוכן?תכלס, אנחנו לא בניין יוצא דופן יחסית לשאר הבניינים שנבנו באותה תקופה, כך שהוא לא מסוכן יותר מבניינים אחרים בני אותו גיל.בהמשך לשאלה הקודמת- בית המשפט לא יכול "להמליץ" למתנגדים לשנות את דעתם (שירגישו שזה משתלם להם)? או לפסוק שאפשר לא להתחשב בדעתם? באילו מקרים הוא יעשה את זה? הרי מהעדר הממ"ד נגרם לי נזק ממוני ממשי, וגם לא ממוני- טראומה לכל החיים לילד.הפסיכולוג לא מסוגל להחזיר את הילד לקדמותו מן הסתם.

        • המצפון
          עו"ד אילן הלוי | 25/04/2013 12:33

          אם אין לך רוב נדרש של דיירים אתה לא יכול להגיש תביעה כנגד הדיירים האחרים. לכן אני ממליץ שץנסה לשכנע עוד דיירים כך שיהיה לכם רוב נדרש. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38