בעלי מחסן

  • בעלי מחסן
    מיכאל | 11/04/2013 01:46

    אני בעל דירה בבניין משותף בעל 3 קומות עם 6 דירות. כל הדיירים בבניין חתמו על הסכמה עקרונית לביצוע תמ"א 38. לאחר שהוצאנו נוסח טאבו הופתעתי לגלות שבבניין יש למעשה 7 חלקות כאשר החלקה השביעית מוגדרת כמחסן (מסד) ומהווה 1/7 מהרכוש המשותף. מברור מול אחד הדיירים הוותיקים שגר בבניין עוד מאז שעלה לקרקע, עולה כי הקבלן שבנה את הבניין שמר ורשם לעצמו מחסן (בגודל דירה...) הקבלן נפטר בינתיים, ערירי, ובעלי הנכס הם 7 יורשיו. איש מעולם לא התגורר בנכס. אינני בטוח אם בכלל אפשר להגדיר את זה כדירה. שאלתי היא, מה משמעות הדבר?האם אנו מחויבים לאתר את אותם יורשים ו״להכניס״ אותם לתמונה ולפעול לקבלת אישורם? במידה וכן- האם כך הדבר לגבי כל ה-7?במידה והפרויקט אכן יצא לדרך- מהם זכויותיהם מבחינת תוספת בנייה, שכר דירה כפיצוי ושאר ה״הטבות״ אותם מקבלים הדיירים?תודה מראש

    • בעלי מחסן
      עו"ד אילן הלוי | 11/04/2013 09:03

      מיכאל שלום! יש כאן שתי נקודות. הראשונה- האם הם נספרים לצורך חישוב הרוב הדרוש לפרויקט תמ"א; נקודה שניה- האם הם ידרשו תוספות גם להם באופן שהיזם יברח מהעיסקה או ירע את תנאיו כלפיכם. לגבי נקודה ראשונה- אם הם רשומים כבעלים של תת חלקה בבנין אז לפחות לכאורה הם נספרים כמו כל בעל דירה אחר. אם יש לכם רוב מספיק גם בלעדיהם אז זה לא מפריע להתקדם. לגבי נקודה שניה - לא ברור לי איזה סוג פרויקט מדובר ומה אתם מקבלים. בכל מקרה- מאחר ומדובר במחסן, יתכן ונבנה בכלל בניגוד להיתר, ללא שימוש, בקומת מסד- מציע שבהסכם ינתן ביטוי לכך שהוא לא מקבל דבר בשל כך או יותר טוב לפרט תמורה פחותה והגיונית לגבי שטח זה ובכל מקרה לדרוש מהיזם להתמודד עם זה. תנו ליזם להגיד את עמדתו ולהציע פתרון. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38