פניה למפקח

  • פניה למפקח על הבתים המשותפים
    ערן | 10/04/2013 07:28

    אילן שלום, אני רוצה להציג מקרה בו דייר אחד מתוך 20 מתנגד לתכולת פרויקט שנחתם עם יזם לביצוע תמ"א 38, התנגדות הדייר איננה מטעמים שוליים אלא מהותיים כלהלן: 1. אי קבלת ממ"דים (קיים מקום והיזם אומר שלא כלכלי לו). 2. בקשה לפתרון חניה לכל הדיירים (גם ניתן למימוש והיזם אומר שלא כלכלי לו). במקביל הובא לידיעת שאר הדיירים שהיזם הפר את תנאי החוזה לאור: 1. חריגה מלוחות זמנים בהגשת תכניות לרשויות (מוגדרים לו"זים בחוזה עם התניות, והיזם משך את הזמן כדי לממש את תוקף תמ"א 38/3). 2. חריגה מהזכויות לבניה על הנכס בתכניות שהוגשו לרשויות (במקום בניית קומה מבקש לבנות 2.5 קומות (נחתם והוסכם בחוזה על קומה אחת) 3. פגיעה במקומות חניה קיימים (בו בזמן שמעוגן בחוזה שלא יפגעו) וכן ישנם עוד מספר סעיפים שהופרו. נפגשנו (הדיירים) עם היזם, זה מצד אחד ציין כי אכן ניתן לממש את בקשות הדירים אולם זה לא כלכלי לו, ולאחר שנתיים שהשקיע בתכניות הוא לא מוכן לפתוח את החוזה מחדש, בו בעת ציין בפנינו שנחתם חוזה והדיירים מחוייבים כלפיו אחרת קיים סעיף בחוזה המאפשר לו לתבוע כל דייר שחתם על החוזה בסכום של 50,000$ בשל התנגדות לפרויקט. הדייר היחיד שלא חתם לא יכול להיפגע מכך ואכן הדיירים מסכימים ומצטרפים לדעת הדייר היחיד שחשף בפניהם את השערוריה. אוסיף ואומר, מצד שני הדיירים מפחדים מהיזם מפני סעיף התביעה והוא כבר השתמש בשליחת מכתב הפחדה אישי לחלק מהדיירים. אם כך לאור המקרה שאלתי היא: הדייר היחיד שלא חתם, מעוניין לפנות למפקח על הבתים המשותפים ולהגיש תביעה כנגד הקבלן אודות המקרה לרבות הגשת מסמכים תומכים הקיימים ברשותו. מהו ההליך שעל הדייר לעשות על מנת להגיש את התביעה כנגד היזם? האם נדרש להעזר בשירותיו של עו"ד לטובת הגשת כתב התביעה והייצוג בפני המפקח? בנוסף, האם הדיירים שמצטרפים לדעת היחיד יכולים גם להשתתף בתביעה ובכך להיחשף לתביעה מצד היזם על התנגדותם? מתנצל שהרעפתי הרבה בשאלתי אנו הדיירים מרגישים חסרי אונים וכנפגעים ממעשה הונאה ונוכלות אודה על תשובתך

    • פניה למפקח
      עו"ד אילן הלוי | 11/04/2013 09:25

      שלום ערן! מה שלומך? התביעה בפני המפקח היא של בעלי הדירות ובין בעלי הדירות. בהסכם התמ"א היזם מקבל יפוי כוח והרשאה מצד בעלי הדירות החתומים להגיש בשמם תביעה כנגד הדיירים הסרבנים והוא למעשה מנהל את התביעה. אבל עדין הצדדים הם בעלי הדירות עצמם. לגבי הדייר שלא חתם - לכאורה על פי הוראות חוק החיזוק הוא יכול לשבת ולחכות לתביעה שתוגש נגדו על ידי האחרים (באמצעות היזם) ולהסביר שם מדוע הוא לא חותם. לגבי יתר הדיירים החתומים - חשוב מאוד להבין מה כתוב בהסכם ומה הנסיבות העובדתיות. אם היזם הפר באופן ברור את ההסכם אז כל בעלים שרוצה בכך יכול להוציא הודעת ביטול לגבי חתימתו שלו. בכל מקרה- אני מניח שהייתם מיוצגים על ידי עו"ד ואתם יכולים ורצוי שתתיעצו עימו. אילן הלוי, עו"ד[ מנהל פורום תמ"א 38