זכויות דירה בגג

  • זכויות דירה פרטית על הגג המשותף
    נוטה להתנגד | 10/03/2013 21:58

    שלום אני מתגורר בדירה הבנוייה על הגג המשותף, כאשר יש יציאה מהדירה לגג המשותף, בבנין התחילו לדבר על תמ"א 38 כי הוא זקוק לשיפוץ אני מתגורר בדירה כמעט 20 שנה עם יציאה מהסלון לגג, ועושב בגג שימוש כמעט בלעדי (אולי פעם בשנתיים דייר עולה ומבקש להשתמש בגג. ) אם נעשה תמ"א- אז הבניין יהיה יפה, אבל זה יפגע באורח החיים ובדירה שלי 1. האם אני יכול להתנגד שכן אני הנפגע העיקרי מהפרויקט? 2. כיצד אני יכול לעצור הפרויקט או לצמצם את הפגיעה שלו? תודה

    • זכויות דירה בגג
      עו"ד אילן הלוי | 12/03/2013 16:25

      אתה יכול להתנגד להסכם אבל אין לך זכות וטו על ההסכם. הגג לא שלך ואני מניח (לא שזה מטה את הכף) שגם פתח היציאה מהדירה לגג הוא לא ממש בהיתר. ככל שיהיה רוב מספיק בבנין לקיום ההסכם נראה לי שניתן יהיה לאכןף אותו עליך. עד אז אתה יכול להתנגד להסכם ולקוות שלא יהיה לדיירים את הרוב הדרוש בלעדיך. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • זכויות דירה פרטית על הגג המשותף- המשך
        נוטה להתנגד | 12/03/2013 21:00

        תודה על תשובתך, אני מוסיף ושואל, אם אני אפנה לדיירים שמעונינים בשיפוץ והציע שאני אממן את חלקם בשיפוץ תמורת זכויותיהם ברכוש המשותף, האם זה יסייע לי להתגונן מפני תמ"? האם אני יכול לקבל את "הקול שלהם" כמתנגדים, או שרק את חלקם ברכוש המשותף?

        • זכויות דירה בגג
          עו"ד אילן הלוי | 14/03/2013 10:53

          לא נראה לי שתוכל לעמוד בעלויות החיזוק והישפוץ של הבנין כמו שיעשה יזם במסגרת פרויקט תמ"א. אם יהיה רוב מספיק לצורך ביצוע פרויקט התמ"א אז גם הסכמות שיהיו לך עם חלק מהדיירים לא יעזרו לך. אם תוכל להציע ליתר הדיירים עסקה דומה כמו היזם יתכן ויעדיפו אותך. אבל לדעתי זו עיסקה יקרה מאוד לך, אתה תחויב במיסים ובהיטלים וכו' בנוסף לעלות העבודות שתבצע עבורם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38