תמ"א 38 ללא בנית יחידות נוספות

  • תמ"א 38 בבניין שבו לא ייבנו יחידות דיור נוספות
    איתי ליפשיץ | 25/02/2013 15:57

    בבניין שלנו רוצים לבצע חיזוק נגד רעידות אדמה הוספת ממדים ומרפסות ללא הוספת יחידות דיור. כלומר, עלות הפרקויקט על הכתפיים של הדיירים. יש כ 3 דיירים שמתנגדים מתוך 24. האם החוק מאפשר להוציא מהם כסף שיחייב אותם להשתתף בחלקים מסוימים של הפרויקט? מי יצטרך לשאת בעלות מעטפת הממד של דירה של דייר מתנגד?

    • תמ"א 38 ללא בנית יחידות נוספות
      עו"ד אילן הלוי | 25/02/2013 18:35

      איתי שלום! במקרה בו מצבעים עבודות חיזוק של הבנין כנגד רעידות אדמה ומרחיבים דירות קיימות ללא הוספת דירות חדשות די ברוב של 60% מהדירות. ברגע שהתקבל כנדרש רוב כזה אז אותם דיירים שתמכו רשאים לפנות בתביעה כנגד הדיירים האחרים לאכוף עליהם את ההסכמה. התביעה יכולה להיות מוגשת רק לאחר שהתקבל אישור להוצאת היתר הבניה והיא מתבררת בפני המפקח על בתים משותפים. להערכתי במידה וההחלטה התקבלה כדין ואין בה משום קיפוח מיוחד של הדיירים הסרבנים המפקח ככל הנראה יקבל אותה. מרגע שקיבל הוא יחייב גם את הדיירים הסרבנים בעליות הבניה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • אכיפת המיעוט
        איתי ליפשיץ | 25/02/2013 20:47

        בהמשך לפנייתי הקודמת האם יש תקדים של אכיפת מיעוט גם לגבי תשלום של עשרות אלפי שקלים. זה נראה הרבה יותר קשה מאשר כשעלויות המימון באות מהיזם שמקבל דירות.

        • אכיפת המיעוט
          עו"ד אילן הלוי | 26/02/2013 09:28

          בוקר טוב איתי! יש תקדימים לאכיפת מיעוט לתשלום חלקו בהוצאות תחזוקת הבית המשותף. לא מכיר תקדים לחיוב כספי בהסכם תמ"א אבל יש תקדימים רבים לגבי חיוב בהסכם תמ"א כשהעלויות הן על היזם. מאחר וכל תקדים נקבע גם לאור נסיבותיו קשה לי לענות לךבוודאות. בכל מקרה- לא נראה לי כי עצם העובדה בלבד שמדבור בעלויות גבוהות תמנע החלטה המחייבת אותך בתשלום. צריך יהיה להראות נסיבות חמורות יותר. בכל מקרה- אם אתה לא רוצה בשום פנים ואופן אז חכה להחלטת המפקח. במקרים רבים שופטים מנסים לפשר ולא להחליט. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • בלי הסכמה - לא תקבלו שקל
            רואה חשבון | 28/02/2013 15:24

            זה לא דייר אחד, זה כמה, נתחיל בזה שהוא יכול להביא הצעות טובות יותר לכלל הדיירים ולזרוק אתכם לסוף העולם גם אחרי שתזכו בבית המשפט, הוא יכול להגיד שאין לו, ואז גם אם בית המשפט יחליט שהוא צריך לשלם, לא יהיה לכם מאיפה לגבות, ולהיפך, הוא תמיד יוכל למצוא את הכשל הכי קטן בתהליך שעשיתם, ולזרוק עליכם תביעה שלא תשאיר לכם ברירה אלא למכור את הדירה ולגור ברחוב אין הסכמה מכל הדיירים - תחכו להצעה טובה יותר, תמיד אתם יכולים לעבור דירה - ולמצוא קונה למי שאין מאיפה לשלם אוכל אין גם מה להפסיד וזה יכול להיגמר למשל בזה שהוא יחטוף התקפת לב וימות  ואתם תשלמו מידי חודש עד סוף החיים 10 אלף ש"ח למשפחה שלו חברה, אם לא תתיחסו לאנשים כבני אדם, גם אליכם לא יתייחסו כבני אדם ותמצאו את עצמכם קרחים מכאן ומכאן