התנגדות דיירים

  • התנגדות דיירים
    משה | 22/02/2013 15:48

    שלום,אני גר בת"א בבניין בו 4 דיירים והתחלנו בתהליך תמ"א 38 לפני כ-4 שנים.מסיבות שונות התהליך נמשך כ"כ הרבה זמן אולם לכל אורך הדרך הייתה הסכמה בין כולנו על אופי הפרויקט.מכיוון שהגג שייך רק לדייר מסוים שלא היה מוכן לבנות על הגג, ירדנו מתוספת קומות. כמו כן לא היה עניין בתוספת ממדים (מכיון שזה לא פונקציונלי במבנה הדירות ) וגם לא היה עניין בתוספת מרפסות. בסופו של דבר הוסכם על כולם להסתפק בסגירת קומת העמודים ובשיפוץ כללי. כמובן שהכול במימון עצמי .לקראת סוף התהליך , מכר אחד הדיירים את דירתו .אנחנו עכשיו לקראת קבלת ההיתר ואולם הדיירים החדשים מביעים התנגדות לתהליך המוסכם ומעוניינים לפתוח עכשיו הכל מחדש.הם מעוניינים לבנות ממ"ד ומרפסות.....ברור לנו שכל שינוי בשלב זה , יעכב בצורה משמעותית את כל התהליך ואין לנו רצון או עניין לעשות זאת.האם יש לדיירים האחרים זכות להתנגד ולעכב את כולנו ?האם ביכולתנו לכפות את המשך התהליך עליהם?תודה רבה

    • התנגדות דיירים
      עו"ד אילן הלוי | 24/02/2013 10:21

      שלום משה! אני מבין ממה שכתב שהפרויקט עליו הסכמתם כולל תוספת יחידת מגורים אחת בקומת העמודים. לפי חוק המקרקעין (חיזוק מבנים) די במקרה כזה ברוב של 2/3 מבעלי הזכויות בבנין המחזיקים ב- 2/3 מהרכוש המשותף. אם 3 מתוך ה- 4 מסכימים לפרויקט אז אתם יכולים להתקדם ללא הסכמתו ובשלב מאוחר יותר, לאחר קבלת אישור עקרוני לפרויקט מהעיריה, תוכלו להגיש תביעה כנגד הדייר הסרבן שתידון בפני המפקח על בתים משותפים. אבל- קשה לי להבין למה אתם פוסלים תוספת של ממ"ד ומרפסת לכל דירה. יתכן ותוספת הממ"ד אינה פונקציונלית כחדר שינה אבל זה מאוד תלוי בתכנון שלכם ובכל מקרה מרפסת בעיר זה דבר נהדר. אני מאוד מציע לכם לקחת כבר אדריכל שיבדוק מה אתם יכולים לעשות ויעשה תכנון ראשוני עם ןבלי ממדים ומרפסות. אני מניח שבסך הכל כולכם רוצים אותו דבר. אגב- שימו לב גם לחבות במס שבח כשתמכרו את הדירה הנוספת. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • התנגדות דיירים
        משה | 25/02/2013 00:20

        לא הייתי ברור . התכנון הוא לסגור את קומת העמודים לטובת מחסנים דירתיים ולא לטובת תוספת יחידת מגורים.האם לדעתך המפקח על הבתים המשותפים יצדד בצד שלנו ?בתכנון הדירה ממ"ד יבוא על חשבון חדר קיים ולכן זה לא פונקציונלי .מרפסת שמש זה בוודאי משהו טוב אולם שדנו בזה לא היה רוב ולכן התקדמנו ללא זה.בנק' זמן זו , שינוי התכנון יעכב את כל הפרויקט בזמן רב ולכן אין לנו ענייןתודה רבה

        • התנגדות
          עו"ד אילן הלוי | 25/02/2013 13:41

          שלום משה! במקרה כזה הרוב הדרוש הוא רוב רגיל אם לא מדובר בהרחה של הדירות הקיימות. במידה ויש רוב כזה אז סביר להניח שהמפקח יצדד בכם. אבל אני שוב מציע לכם לבדוק עם אדריכל פתרונות של מרפסת ותוספת ממ"ד. חיכיתם 4 שנים להסכמות אפשר לחכות עוד חודש ולהבין אם בכלל יש מחלוקת בינכם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • התנגדות
            משה | 25/02/2013 19:47

            מה יקרה בחודש ?כבר ישבנו עם אדריכל וראינו מהן האופציות ..וגם אם נראה שיש אופציה סבירה , כל שינוי תוכנית בעיריית ת"א תעכב בשנה (להערכת האדריכל ).אתה חושב אחרת ?תודה

            • התנגדות
              עו"ד אילן הלוי | 26/02/2013 09:35

              בוקר טוב משה! אם כבר התיעצתם עם אדריכל והגעתם למסקנה כי תוספת הממ"ד אינה פונקציונלית וכי מרפסות אינן אפשריות אז תתקדמו קדימה. כמו שכתבתי קודם - יש לכם רוב מספיק לכך. אם זה כך אני מניח שגם הדייר החדש יבין זאת. השאלה שלי היא האם האדריכל בדק אפשרויות ואמר שזה בלתי אפשרי או שהוא ערך תוכניות להיתר לפי הנחיות שלכם ללא בדיקה? לגבי העיריה- לא ברור לי. אם כבר הגשתם תוכנית ויש לגביה התיחסות של העיריה אז ברור שיכול להיות עיכוב. לא נראה לי עיכוב של שנה אלא אם אתם כבר בהיתר או ממש לקראתו. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

              • התנגדות
                משה | 26/02/2013 12:49

                אנו אכן ממש לקראת קבלת ההיתר , אמורים לקבל כבר את אגרות הבנייה והבנתי שלאחר התשלום מקבלים את ההיתר. אז במידה שהמפקח יצדד בנו , האם הוא יחחיב את המתנגדים להיכנס לתהליך ( כלומר לשלם את חלקם ) כפי שמוצע ? יש לך הערכה כמה זמן הליך משפטי כזה יכול לקחת ? תודה

                • התנגדות
                  עו"ד אילן הלוי | 26/02/2013 18:34

                  אם יקבל את התביעה הוא יכול לחייב את המתגדים לשלם את חלקם. לפי מה שאתה מתאר כבר קיבלתם אישור עקרוני ולכן אתם כבר יכולים להגיש את התביעה. קח בחשבון 4-6 חודשים קדימה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38