ערבויות בפרויקט

  • ערבויות בפרויקט תמ"א
    דניאל | 05/02/2013 14:59

    הביניין שבו אני גר מעוניין בביצוע פרויקט בתמ"א 38 . אלו ערבויות מקובל לבקש מהיזם? שאלה שניה מה קצב מכירת הדירות החדשות המקובל? (או הרצוי). דניאל

    • ערבויות בפרויקט
      עו"ד אילן הלוי | 05/02/2013 15:50

      דניאל שלום! לא ברור איזה תמ"א- תוספת קומות או הריסה. בכל מקרה- בתמ"א 38/2 כאשר יש ליווי בנקאי בדר"כ משעבדים לטובת הבנק את הקרקע ולכן דורשים ומקבלים מהיזם ערבות חוק המכר על מלוא שווי הדירה החדשה. אם אין שעבוד קרקע- מספיק ערבות בנקאית שמבטיחה את ביצוע העבודות. אם יש בנק מלווה בדר"כ לא משנה קצב המכירה מאחר ויש ערבות של הבנק על מלוא הסכום. אם אין - קצב המכירה תלוי גם בכמות הדירות למכירה, בשווי שלהם ובהיקף העבודה. בעיקרון מתירים דירה אחת בהיתר ואחת בסוף הפרויקט. כל היתר לפי התקמות העבודות. אבל צריך לזכור שצריך לאזן בין הבטחון לדיירים ובין הרצון לאפשר ליזם לממן את הפרויקט ממכירות. אילן הלוי, עו"ד מנהל פוורם תמ"א 38

      • המשך ערבויות
        דניאל | 05/02/2013 16:37

        מדובר בתוספת של 2.5 קומות. במקרה זה מה הערבויות המקובלות. תודה. דניאל

        • המשך ערבויות
          עו"ד אילן הלוי | 06/02/2013 09:30

          דניאל שלום! נהוג לקבל ערבות ביצוע ע"ס כ- 5-10 אחוזים מהיקף העבודות + ערבות מיסים להבטחת תשלומי המיסי אם יחולו (יתכן ולא יהיה כלל חבות במס שבח) לפי הערכה המבוצעת על ידי עו"ד / רו"ח המתמחה בתחום + ערבות בדק שתמסר בגמר הפרויקט ע"ס כ- 200,000 ש"ח ולפעמים גם ערבות להבטחת תיקון צו הבית המשותף (50,000 ש"ח) . אבל זה כמובן כללי - אני לא מכיר את נתוני העיסקה הספציפית. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38