רשלנות בטיפול שיניים

  • רשלנות רפואית - בעקבות יישור שיניים
    אליאן לירז | 01/05/2011 10:46

    לפני כשנה עברתי טיפול שיניים הכלל גם גשר ולאחריו קיבוע, רק בלסת העליונה. הטיפול נעשה לצורך השתלת שן , ללא צורך ביישור "אמיתי", ונשלחתי אליו מטעם הרופא המשתיל ארש המליץ לי על אורטודנט. הקיבוע הוסר לפני כשלושה חודשים בהמלצת שיננית אשר טענה כי גורם לנזק לחניכיים. לפני כשבוע התברר לי כי יש לי חורים בכל השיניים בלסת העליונה, אשר לכולם אותה תבנית. עלות הטיפול המשוערת הינה 10,000 ש"ח. רופאת השיניים המבצעת טיפול זה אמרה כי מקורם בחומציות ולאחר שיחה עמה, התברר כי הגשר והקיבוע מוצמדים לשיניים באמצעות חומצה. מכיוון וכך ומכיוון והתופעה קיימת רק בלסת העליונה (קרי אין מדובר בתופעה שמקורה במזון חומצי למשל) , ברצוני לתבוע הרופא אשר ביצע הטיפול. בנוסף, יש בידי הוכחות לביקורים בתדירות 3 חודשים אצל שיננית כך שהסיבה אינה הזנחה שלי. האם יש לי עילה לתביעה? יכולת הוכחה? את מי עלי לתבוע - האורתודנט ? רופא השיניים אשר שלח אותי אליו ואשר ראה אותי גם הוא במהלך היישור ולא אמר דבר? כיצד אני מוצאת מומחה שייתן חוו"ד בנדון?

    • רשלנות בטיפול שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 02/05/2011 13:26

      לשם קביעת סיכויי תביעה יש צורך בהתייעצות עם רופא מומחה שיאשר שאמנם הטיפול האורטודנטי גרם לחורים בשיניים (ואין די בדעתה של השיננית). מציעה לך לפנות ולהיוועץ תחילה עם מומחה טרם את נוקטת בפעולות כלשהן.