תביעה נגד פסיכיאטר

  • רשלנות רפואית פסיכיאטר
    hyy | 23/01/2011 22:35

    אחותי מטופלת במרפאות חוץ לבריאות הנפש זה 12 שנים. מצבה יציב ומאוזן במשך תקופה זו. לפני שנה היא למשפג שסיכיאטרי שיגרתי לפסיכיאטר והפסיכיאטר שינה לה כדור אחד בשפ ריספרדל בגלל בעיות רגליים לסרוקאל. במשך שנה אחותי השמינה ולא המשיכה ללכת לפסיכיאטר הקבוע עקב בעיות השמנה וכאבי רגליים והמרחק הרב שהפסיכיאטר נמצא בו מימנה. לפני חודש בערך היו לאחותי בעיות שינה, לכן הייתה צריכה לפנות לפסיכיאטר אך לא הגיע אליו בגלל כאבי רגליים וקושי ללכת. לכן הזמנתי לה רופא פרטי אחר כדי שיתן לה מרשם לכדורי שינה. הרופא נתן לה מרשם לכדורי שינה ובנוסף העיר לה על המשקל שהיא ניראת ממש מפחיד עם משקל עודף שכזה. הרופא המליץ להוריד קליל את הסרוקאל ודאר התרופות. במקום הוא נתן לה תרופות שונות שסותמות תיאבון לטענתו . בעקבות הורדות התרופות והתחלת תרופות חדשות אחותי התחילה לא להרגיש טוב, היו לה סיוטי לילה, ופחדים. סיפרנו לרופא הנ"ל והוא אמר שזה יחלוף, בינתתים אחותי לא אכלה שבוע שלם אוכל חיה על קפה וסיגריות, לפני מספר ימים אחותי יצאה מהחלום והתחילה לצעוק שרוצים להרוג אותה והתחילה לרוץ ברחובות, התקשרתי לרופא שהחליף לה את התרופות ואמרתי לו שאחותי מפוחדת וצועקת ברחובות דבר שמעולם לא קרה ולא ניתקלתי בו. הרופא ענה לי יופי לפחות עכשיו היא יצאה בחוץ , במשך שנה ביא בבית עכשיו זה יוציא אותה החוצה, אמרתי לו יוצאים בחוץ ונהנים אבל לא בצורה כזו בבהלה.... סיפרתי לו גם שהיא לא אוכלת הוא אמר יופי שלא תוכל אנחנו בדרך הנכונה ככה היא תרזה היא יכולה לאכול רק אשל. שתי כוסות ביום. בינתיים מצבה של אחותי הידרדר נכנסה לפחדים והתקרשה כל הזמן למשטרה וסיפרה שרוצים להרוג אותה. עכשיו אחותי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי, לראשונה. הוסיף שאחותי מעולם לא הייתה מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי מצבה היה יצב מאז שהתחילה מחלת הסכיזופרניה, צלפני כ 12 שנים. אדונים גברות נכבדות במשך סיוט אני ואחותי חווינו סיוט אחותי ננכסה למצב פסיכוטילראשונה לאחר 12 שנים. יש עוד דברים שהרופא עשה ואמר אך אני רוצה לקצר בינתיים. בנוסף הפסיאטר אמר לאחותי להתחיל לצפות בסרטים כחולים..... האם זו עילה לתביעה , אני פשוט קיצרתי, בדבריי נ.ב.: עברנו גיהנום במשך שבועיים היום הייתי אצל הרופא והוא החזיר לי את הכסף .

    • תביעה נגד פסיכיאטר
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 30/01/2011 12:02

      המקרה שאתה מתאר איננו מצדיק תביעה, לטעמי, משום שגם אם היתה התמנלות בלתי סבירה מצד הפסיכיאטר - מה שכלל לא ודאי - אין יסוד משמעותי של נזק. אי נעימות, טרחה, עוגמת נפש כשלעצמם אינם מצדיקים תביעה, במיוחד בסיטואציה בה מדובר באדם שסובל מבעיות נפשיות וקשה להבחין בין מה שהוא תוצאה של מצבו הנפשי לבין נזקי התנהלותו של הרופא.