תשובה

  • התלבטות מה לעשות בהליך זמני בטרם תביעה
    בובית- דחוף | 28/03/2011 09:56

    במידה ובענייני קיים מקרה קלאסי לצו מניעה זמני או צו עשה זמני, אבל אין לי חוו"ד או אסמכתאות המציגות במישרין כי זה ייהרג ובל יעבור לקבל את הצו במעמד צו אחד ואישורו בהמשך, האם יש חשש כי במידה ויבוטל הצו הזמני או ייתברר שלא היה צורך בצו עצמו וניתן היה להגיע לפס"ד בהליך רגיל ולטפל בבעיה כדת וכדין, האם ייתכן ויש מצב ובימ"ש או תובע יכול לבקש או להורות לחלוט את ההתחייבות העצמית, הערבות צד ג' או ערבות בנקאית ואולי אף עירבון במידה ובימ"ש יחליט שיש צורך? אני חוששת כי אחויב בהוצאות הנ"ל, כי למרות שברור לי שצריך לתת צו זמני מידי, אין לי ראיה חד משמעית שתחייב פגיעה כזו בנתבע למעט מצב הנכס שבבעלותי ועל כן מה כדאי שאעשה?האם כדאי שאזמין חוו"ד מומחה במיוחד שחייבים להטיל צו שכזה מהיום להיום ולא תהיה קטסטרופה וכך שבעצם אהיה מוגנת במידת האפשר מהטלת צו שווא כי אוכיח ישירות בין הדחיפות להגשת צו זמני לנזק? מה לעשות?האם יש חשש שייקבעו לי הוצאות ויחלטו ערבויות במידה ואין לי אסמכתא כמפורט לעיל ועדיף לי לחכות ולהמשיך לנהל תביעה רגילה ותו לא?האם שווה לקחת את הסיכון וייתכן אף מצב שגם אם יידחה הצו או הבקשה בימ"ש ייתן את מידת הרחמים ולא יחייב אותי בדבר? תודה בובית

    • תשובה
      עו"ד אלון אבלה | 28/03/2011 23:32

      בובית שלום, 1. פנייתך ארוכה אך חסרה את הפרטים המהותיים הדרושים להבנת המקרה. 2. אם הבינותי נכון, החשש שלך הוא מפני דחיית הסעד הזמני בטענה כי ניתן היה להשיג את מטרת התביעה בהליך רגיל, ואז החשש מפני מימוש הערובות והתחייבות עצמית. 3. נא כתבי בדיוק את נושא התובענה בפורטרוט ולאחר מכן אנסה להשיב לך לגופו של עניין. בהצלחה