מיקי

  • הודעת צד ג דחוף
    מיקי | 03/09/2010 13:45

    שלום , נתבעתי בתביעות קטנות, בסך 22,000 שח . יש מועד לדיון. אני מעוניין בהודעת צד ג', כי האשמה אם קיימת לא שלי. שאלתי, האם אני צריך רשות מביהמ"ש? האם יש להגיש בר"ע להודעת צד ג' , במסמך נפרד מכתב ההגנה? האם צריך תצהיר? איפה בודקים את כל השאלות האלה?

    • מיקי
      עו"ד מעין | 03/09/2010 22:31

      מיקי שלום, לגבי הודעת צד ג' בבהמ"ש לתביעות קטנות - יחולו הוראות התקסד"א (תקנות סדר הדין האזרחי). ע"פ התקנות ,בתובענה שנפתחה בכתב תביעה והוגש כתב הגנה רשאי הנתבע לשלוח לכל אדם הודעת צד ג' ללא קבלת רשות מבהמ"ש. הודעת צד ג' הינה ככל כתב תביעה ועל כן עליה לפרש את מהות התובענה ונימוקיה. להודעה יש לצרף העתקים מכתבי הטענות שהוגשו בתובענה (כגון: כתב תביעה, כתב הגנה וכו'). ההודעה תוגש בדר"כ תוך פרק הזמן שיש להגיש כתב הגנה (30 יום). אך יש לזכור כי הוד' צד ג' תוגש רק במקרה והינך סבור כי עילת התביעה ועילת ההודעה מעוררות שאלה משותפת (טענתך הינה כי אתה זכאי להשתתפות או לשיפוי ו/או הינך זכאי לקבלת הסעד שמבקש התובע ממך ו/או השאלה שבמחלוקת בין התובע לבינך הינה השאלה שבמחלוקת שבינך לבין האדם שברצונך להגיש נגדו הודעת צד ג'). למרות האמור אני ממליצה בחום להתיעץ עם עו"ד המתמחה בתחום האזרחי. מקווה שעזרתי.