נראה שהעו"ד "התעקש" בצדק

  • עו"ד שמתעקש- אולי שלא בצדק?
    SIM | 31/08/2010 18:58

    שלום רב, התגרשתי לפני כ4 שנים, בהסכם הגירושין אשר מהווה גם הסכם ממון וחתום ע"י בית משפט כתוב מפורשות שבעלי לשעבר לוקח על עצמו את כל החובות, גם אלו שלא ידועים לי. ולרבות חובות בבנק. לאחרונה קבלתי מכתב שבו כתוב שאני חייבת סכום כסף על הלוואה שחתמתי עליה כשהיה לנו חשבון משותף (לי ולבעלי) משנת 2006 . בשיחה עם עו"ד המייצג את הבנק נאמר לי שלא משנה אם אכן יש הסכם כזה, זה לא נוגע אליו, אני חתמתי אני צריכה לשלם! האם נכון הדבר?? וכל ההסכם והויתורים שעשיתי (ויתרתי על הבית תמורת החובות...) היו לשווא?? אני חסרת אונים למול עו"ד שאולי מטעה ומתמרן אותי לטובתו ( מה שמפריע לי מאוד בנוסף זה המכתב מעורך הדין בו הוא מאיים כי ינקוט נגדי בצעדים אם לא אשלם החוב תוך 7 ימים מתאריך עריכת המכתב. בפועל קבלתי את המכתב 14 יום לאחר שהוא נכתב... אודה מאוד על התייחסותכם לנושא.

    • נראה שהעו"ד "התעקש" בצדק
      עו"ד ניר טולדנו | 03/09/2010 02:56

      הסכם הגירושין שעשית עם בעלך לשעבר וקיבל תוקף של פסק דין במסגרתו סיכמתם, בין היתר, שהוא ישא בכל חובות העבר שלכם תקף רק במישור היחסים בינך לבין בעלך לשעבר אך אינו מחייב את הבנק מאחר והוא לא היה צד לאותו הסכם. לכן לבנק יש עילת תביעה גם כלפיך. יחד עם זאת, כל סכום שתחויבי לשלם לבנק תוכלי לתבוע חזרה מבעלך לשעבר במידה ואכן תשלמי אותו לבנק.