תשובה

  • environmental law LLM in the US
    מרב | 07/03/2012 17:13

    שלום, אני אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לבתי הספר המובילים בתחום משפט ודיני איכות הסביבה, עם אוריינטציה בינלאומית וגישה של מדיניות, שכן אינני מעוניינת להתמחות רק בחוקים הקיימים בארה"ב בנושא.אני מכירה את הדירוג הזה: http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools/top-law-schools/environmental-law-rankings אבל תוהה עד כמה הוא משקף, ואם אתם יודעים אחרת. תודה מראש.

    • תשובה
      עכבר ספרייה | 11/03/2012 06:42

      היי מרב,לדעתי, אל תתקרבי לאוניברסיטאות האלה, אלא אם את רוצה להירשם לסטנפורד. הדירוגים הספציפיים של ה- usnews רלוונטים רק לגבי תוכניות המיסים, כל שאר הדירוגים לא משמעותיים והאמת, הם לא מעניינים אף אחד. הדירוג שאת צריכה להסתכל עליו הוא הדירוג הכללי (כלומר זה שמדרג את תוכניות ה- jd). לאחר מכן אני ממליץ לך להיכנס לאתר של כל אוניברסיטה  שמעניינת אותך ולבחון את רשימת הקורסים המוצעת, זה כמובן לא יבטיח שכל קורס אכן יהיה בשנה שתלמדי, אבל זה בהחלט ייתן לך כיוון כללי לגבי האפשרויות שאותה אוניברסיטה מציעה בתחום דיני איכות סביבה.באופן כללי, בתי הספר למשפטים בארה"ב, מלמדים את הדין האמריקאי. יתרה מכך, אין דין בינלאומי שחל על כל מדינה באשר היא. לדוגמא בארה"ב יש דרישות מסויימות שרלוונטיות לדיני איכות סביבה כשרוכשים קרקע, אבל הדרישות הללו לא רלוונטיות לאיחוד האירופי ובטח שלא לדין הישראלי. לכן מה שאמרת לגבי אוריאנטציה בינ"ל לא ממש מתאים. כמובן, שכמו בכל תחום גם באיכות סביבה יש משפט משווה, נורמות בינ"ל וכיוצא בכך שאני מניח שכל מרצה מוביל מתייחס לכך בקורסים מתקדמים, אבל אין בתי ספר שמלמדים עם אוריאנטציה בינ"ל, בדיוק כמו שאין בתי ספר שמלמדים משפט מסחרי בינ"ל, בסופו של יום יש לכל מדינה דינים שרלוונטים למישור הבינ"ל הספציפי, אם יש כזה. הרי בסופו של יום מטרתם של בתי הספר למשפטים בארה"ב היא להכשיר עו"ד אמריקאים.