שוכר שאינו משלם שכר דירה

  • שוכרת ביטלה צ'ק וברחה
    אנונימי | 25/07/2012 02:36

    השכרתי דירה לאשה. השוכרת יצאה מהדירה בחודש האחרון של השכירות וביטלה את הצ'ק והחליפה מספר פלאפון ואיני יודע לאן היא עברה לגור. הפסדתי את שכר הדירה של חודש זה בסך 1800 ש"ח. האם תוכל ההוצאה לפועל לאתר אותה ולהחזיר לי את כספי? מה עלי לעשות לשם כך? צריך לפנות קודם לבית משפט? איזה? (אני גר בירושלים) מסיבה הלכתית אני מעדיף לפנות תחילה לבית דין רבני. האם יש לו השפעה על תהליך זה? בנוסף, היא השאירה מקרר בדירה וע"פ החוזה אם נשאר ציוד אחרי גמר תקופת השכירות נקנס השוכר בסכום של 100 ש"ח ליום. האם ההוצאה לפועל תגבה קנס זה שבינתיים מצטבר עוד ועוד?תודה רבה!!

    • שוכר שאינו משלם שכר דירה
      טו"ר יצחק עמרני | 25/07/2012 10:30

      כפי שציינת מבחינה הלכתית עליך לפנות בתחילה לבית הדין בתביעה. והיה והנתבע לא ירצה לבא לדין, ביה"ד יתן לך אישור לפניה לבית המשפט. לאחר קבלת האישור בעניין הצ'ק, פנה ישירות להוצאה לפעול אם הנתבע יתנגד אזי יעבור הדיון לבית המשפט. לחילופין אתה יכול לפנות לבית המשפט בתביעה בסדר דין מקוצר לתבוע את החוזה והצ'ק יחד. אולם לא תקבל הוצאות משפט מכיון שיש לך את האופציה לפנות ישירות להוצל"פ.

      • שאלת הבהרה
        עו"ד מתעניין מהצד | 25/07/2012 12:19

        שלום יצחק,לא הבנתי ואשמח את תסביר לי לצורך הידע הכללי שלי, איך בדיוק לבית הדין הרבני יש סמכות לדון בתביעת שוכר- משכיר? בפרט בתביעה שלא בתוך המשפחה?תודה מראש על התשובה

        • סמכותו של בית דין לדון בענייני ממונות
          טו"ר יצחק עמרני | 25/07/2012 13:30

          הסמכות היא מכח בוררות, טרם הדיון שני הצדדים חותמים על שטר הסכם בוררות. לנתבע יש את הזכות לא להסכים לחתום אולם אז יתן בית הדין היתר לתביעה בערכאות, קרי, דיון לא ע"פ דין תורה. אם תשים לב, בתשובתי נמנעתי במכוונן מלכתוב בית דין *רבני* אלא כתבתי בית דין (פרטי) ולא בכדי, בסמכותו של בית הדין הרבני לדון בעניני ממונות ישנו פולמוס משפטי נרחב. בבג"ץ סימה אמיר תקפה השופטת פרוקציה, באוביטר, את בית הדין הרבני, על כך שהם דנים דיני ממונות, בניגוד לסמכותו ע"פ דין, קרי- חריגה מסמכות. אולם, ביתי הדין הפרטיים, פועלים מכח ממסד הבוררות וע"כ אין איתם כל ביעה משפטית.

          • תודה רבה!  לת
            עו"ד מתעניין | 25/07/2012 15:05