פעולת אפוטרופוס

  • מינוי אפוטרופוס - שאלה נוספת
    אבי | 21/04/2024 18:43

    אני רוצה להתמנות לאפוטרופוס של אמא. אני מטפל של אמא מטעם הביטוח הלאומי. אני עובד בחברת מתן. חלק מהתשלום של הביטוח הלאומי אמא מקבלת לחשבון שלה וחלק החברה משלמת.

    1. האם מותר לי להיות מטפל וגם אפוטרופוס?

    • פעולת אפוטרופוס
      עו"ד אורית אוחנה | 02/05/2024 13:15

      שלום אבי,

      בימ"ש צריך לבחון את שאלת ניגוד העניינים במצב כזה, מכיוון שלאפוטרופוס אסור לקבל תשלום מגורם שלישי עבור תפקודו כאפוטרופוס. ראה סעיף 67ד. בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962. בכל מקרה, אפוטרופוס חייב לנהל חשבון אפוטרופסות מפוקח ונפרד עבור האדם בגינו ניתן המינוי, כך שלא ניתן לערבב כספים בכספי האדם בגינו מונה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com