תשובה

  • הגנה ללא עורך דין נגד דרישות מופרחות
    נטלי | 15/04/2024 16:12

     תעזרו בבקשה זה דחוף

    1עבור שנה,מכירה את החוב הזה בניקוי נזק שנגרם לי ע"י בעל הבית( אבל זה קשה להוכיח)

    התובע דורש פי 2 עבור שיפוץ יוקרתי( הייתי בדיכאון,עזבתי הרבה דברים שם ולא החזרתי דירה למצב כמו שקיבלתי) זה אני מוכנה להכיר אך הוא מבקש 100 אלף יותר,עושה שיפוץ יוקרתי וחדיש החלפת דלתות ארונות וכו'

    2. אין לי כסף בכלל אפילו קצבה רק חובות.

    3. מה נותן לי זכות בגלל לא לבוא לבית משפט( להעביר את המועד) יש לי לחץ דם סביב 200 אני כולה סוכרת.אני מפחדת שאתעצבן ואקבל התקף לב שם

    4 לא נתנו לי עורך דין חינם בינתיים הם במתכונת חירום..להרגיל אין כסף5

    5. לבוא בלי עורך דין פירושו להכשל? יש לי לוגיקה אבל יכולה להיכשל בפרוצדוראלי

    6.האם אפשר לערער לאותו בית משפט( לא בדרגה יותר גבוהה) על סמך חוסר עורך דין? או עדיף בכלל לא לבוא בגלל זה ו

    7. רוצה להעביר מועד עד לקבלת עו"ד חינם.. הבעיה שכבר העברתי פעמיים פעם אחד ביקשתי פעם שניה אוטומטי בגלל המלחמה.אבל גם עכשיו אין עו"ד חינם בגלל המלחמה בעצם

    8.אם אפסיד הערעור רק ל בית משפט יותר גבוהה ו כרוך באגרה?

    8. אני יכולה לבכות ולצעוק ,אני חלשת עצבים אבל מבינה מה אני עושה( לא נכה מנטאלי)

    האם יכולים לקחת אותי לבית חולים פסיכיאטרי ואחר כך להכריז כי אי קשירה לדין( שזה לא רצוי מאוד)

    9.האם אני חייבת לענות לשאלות לא נוחות,אני לא מעוניינת ש תובע ידע יותר מדי פרטים אבל גם אסור לשקר לשופט?

    • תשובה
      עו"ד יהונתן ינאי | 18/04/2024 19:34

      לא ברור על מה החוב.

      טענות קיזוז יכולות לעלות כטענות הגנה בכתב ההגנה או במסגרת כתב תביעה שכנגד. יצויין כי כתב תביעה שכנגד חייב בתשלום אגרה, וגם אם נמחקת התביעה שפתחה את ההליך הוא ממשיך להתנהל.

      משכיר אינו יכול להשית עליך הוצאות שיפות העלות על עלויות של להחזיר את המושכר למצב שבו עליך להשיב אותו אליו בסוף תקופת השכירות. כמובן שעל מנת שזה לא יקרה עלייך להתגונן כמו שצריך.

      ככל שמצבך הכספי הוא כזה שיש לך חובות משמעותיים שאין ביכולתך לפרוע לנושייך ייתכן והדרך הנכונה להתמודד עם תביעה זו ויתר הנושים היא פניה להליכי חדלות פרעון. ככל שתרצי אוכל להמליץ לך על מישהו לעניין זה.

      מצב רפואי אינו פוטר מחובות חוקיות לרבות החובה להתייצב בבית משפט כצד להליך.

      בנסיבות שאת מתארת קיים פוטנציאל משמעותי להגדלת הנזק שיגרם לך ללא ייצוג ראוי.

      העדר ייצוג אינו מהווה עילה לערעור או להעדרות מדיון בו את בעלת דין.

      ניתן לבקש מבית המשפט לדחות את המועדים עד שיועמד לך ב"כ מטעם הסיוע ואולם איני יודע לאמוד את סיכוי הבקשה.

      איני יודע להשיב על שאלות בתחום התמחותו של פסיכיאטר ומומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע מתאים.

      ככלל עלייך להשיב על כלל השאלות ששואלים אותך. ככל ששואלים אותך שאלה לא רלוונטית את יכולה להשיב שהתשובה לא רלוונטית ואולם בית המשפט עדיין עשוי לחייב אותך להשיב.

      ככל שהיקף חובותיך האחרים משמעותי, פתיחה בהליכי חדלות פרעון תגרום להפסקת ניהול התביעה נגדך (אלא אם ינתן אישור להמשיך לנהל אותה וזה חריג) ומי שתובע אותך יאלץ להגיש תביעת חוב לנאמן שימונה לך עם יתר נושיך.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il