האם ניתן לשנות ולהפחית תשלומים בתוכנית שיקום כלכלי

  • פשיטת רגל
    אבינדב שושני | 31/03/2024 10:10

    אבינדב שושני - נמצא בהליך פשיטת רגל אצל כונס בחיפה.

    ביום 28.5.19 הוכרז החייב כפושט רגל ואושרה לו תוכנית פרעון 60 תשלומים בסך 1000 ש"ח כל תשלום והיתרה בסך 26,000 ש"ח ישולם עד לתום תקופת התוכנית.

    עד היום הופקדו 67,578 ש"ח. היתרה הינה 30,422 ש"ח. התוכנית אמורה להסתיים בחודש מאי 2024.

    בתקופת הכינוס התקבל סך כולל בסך 24,657 ש"ח שמקורם בהחזרי מס.

    אני מבקש לזקוף סכומים אלה על חשבון החוב , שכן אין לו כל אפשרות אחרת .

    כמו כן לאחרונה חלה ועפ"י הנחיות הרופא אינו יכול להמשיך בתעסוקתו הקודמת דבר אשר פגע מאוד בהכנסותיו אשר הצטמצמו מאוד.

    לאחרונה נפטרה אמו ולא הותירה כל צוואה או ירושה, נהפוך הוא הותירה חובות. התגוררה בדירה שכורה ועבדה עם זקנים. לא נשארה כל הכנסה ואין לו כל זכויות מהמנוחה.

    אבקש לקבל הנחיות כדלקמן:

    מה ניתן לבצע עם הכספים שהתקבלו ממס הכנסה. כיצד ניתן לזקוף אותם על חשבון תשלומי תוכנית הפירעון.

    האם ניתן לפרוס את יתרת ה-26,000 ש"ח שכן אין לו מקורות הכנסה.

    כמובן אין כל אפשרות וכל זכות מהמנוחה.

    מה ניתן לעשות במצב הנוכחי ?

    לטיפולכם הדחוף אודה.

    • האם ניתן לשנות ולהפחית תשלומים בתוכנית שיקום כלכלי
      עו"ד נילי רובינוב | 01/05/2024 20:41

      אבינדב שלום וברכה,

      ראשית צר לי לשמוע על פטירת אמך ועל מחלתך ומאחלת לך החלמה מהירה ורפואה שלמה.

      הפורום המשפטי אינו נועד לצורך מתן ייעוץ משפטי פרטני מחייב ולכן אינני יכולה להשיב עניינית לכלל שאלותיך.

      על מנת לתת מענה רלוונטי בעניינך, אני ממליצה לך בחום לפנות לעו"ד הבקיא בתחום, שייבחן את מכלול הנסיבות וייתן לך ייעוץ וייצוג משפטי.

      במענה לשאלתך במידה וחלה הרעה במצבך האישי ו/או הכלכלי ניתן בהחלט להגיש בקשה לצורך שינוי צו השיקום הכלכלי אולם העניין נתון לשיקול דעת בית המשפט. חשןב להבהיר כי רק במקרים חריגים בהם חל שינוי מהותי במצבו של החייב בית המשפט יאשר שינוי ו/או הפחתה של תוכנית הפירעון.

      אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי מחייב.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com