מבנה מסוכן על דירה שרכשתי

  • מבנה מסוכן על דירה שרכשתי
    דימה | 19/03/2024 07:26

    שלום לכולם,

    ראיתי פעמיים דירה בבניין דירות ישן, לא הבאתי איש מקצוע לבדוק הכל היה נראה תקין למעט כמה רטיבויות קלות . המוכרים הציגו לי אישור שהמבנה לא מסוכן שנחתם באותו שבוע ע״י העיריה. שבוע אחרי כבר חתמתי איתם על חוזה מכר בעסקה מהירה ללא משכנתא. בזמן הזה גרה שם שוכרת ששילמה שכירות למוכרים. אחרי שסיימתי לשלם להם את התשלום האחרון וקיבלתי דמי שכירות יחסיים של מרץ, בעלי הדירות בבניין קיבלו מכתב מבנה מסוכן מהעיריה שמספר שהגיע בודק מטעמם (אחרי שחתמתי את החוזה) ומצא ליקויים במעטפת המבנה והקונטרוקציה ושעל כל בעלי הדירות לתקן את הליקויים. המכתב מיועד בשם לבעלי הדירה שקניתי מהם, התאריך על המכתב עצמו וגם הבדיקה של הבודק נעשו לפני ששילמתי את התשלום האחרון על הדירה כלומר לפני שרשמית אני בכל הדירה החדש (ובזמן שהמוכרים קיבלו את השכירות מהשוכרת) .

    1. מי צריך לשלם על הליקויים? אני או המוכר?

    2. לא ידוע מתי הליקויים יתוקנו וכמה זה יעלה, יש פה הרבה בעלי דירות שקיבלו את ההודעה הזאת אבל טכנית אני עדיין לא רשום בטאבו כבעל הדירה כי יש לי הקפאה של המס רכש בגלל דירה נוספת שאני מוכר.

    • מבנה מסוכן על דירה שרכשתי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/03/2024 13:48

      שלום דימה,

      לא ניתן להשיב לשאלה בלי לבדוק את חוזה המכר ואת המסמכים הנלווים לו.
      מומלץ לפנות להתיעצות פרטנית עם עו"ד בהקדם על מנת לבחון הן את שאלתך והן את אחריות העיריה לכל נזק שנגרם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com