חוב מזונות בהוצאה לפועל

  • דמי מזונות והוצאה לפועל שאלה דחופה
    מיתר | 22/01/2024 13:06

    הבעל שהיום גרושי סרב לשלם דמי מזונות , פתחתי לו תיק בהוצאה לפועל, שילם דרך הוצאה לפועל, ועתה התחיל להעביר לי ישירות לחשבון- ברצוני שישלם לי דרך הוצאה לפועל ולא ישירות לחשבון ( זה מצריך ממני עבודה להודיע על תשלומיו להוצאה לפועל, ואני לא מתכוונת לסגור לו את התיק כי אם יסגר הוא לא ישלם כלל ולכן רוצה שישלם להוצאה לפועל ולא ישירות לחשבוני ) מה אני יכולה לעשות על מנת לגרום לו לשלם לי דרך ההוצאה לפועל ולא ישירות לחשבון?

    תודה רבה

    • חוב מזונות בהוצאה לפועל
      עו"ד אורית אוחנה | 12/02/2024 14:06

      שלום מיתר

      אם הגרוש משלם את המזונות השוטפים ולא חוב עבר של המזונות, אז עליו לשלם לחשבון, כפי, שככל הנראה, נקבע בהסכם הגירושין/פס"ד. רק החובות נגבים דרך הוצל"פ. עלייך חלה חובת דיווח אם שילם את החובות ואם הוא משלם לך מזונות שוטפים, עלייך לסגור את התיק. במידה שלא יישלם שוב, תגישי נגדו שוב הליך.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com