ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות ואפוטרופסות

  • האם ניתן בייפוי כוח מתמשך לתת אופציה ל 3 הילדים ?
    אמא | 20/01/2024 18:00

    המציאות הוכיחה שלא תמיד מי שאנו מצפים ממנו אכן יכול לשמש כמיופה כוח ואו אפוטרופוס וזאת מסיבות שונות ,אם כלכליות כגון אובדן ימי עבודה ופרנסה , משפחתיות ואו נפשיות שכן לא קל להתמודד עם מצבים מאתגרים בעיקר בריאותיים , המלווים את הקשיש ואו החסוי עד לסוף ימיו.

    לכן השאלה היא האם בכלל במצב שלא ניתן לקבוע באופן מוחלט מראש מי ישמש כאפוטרופוס ואו כמיופה כוח בהסכם ייפוי כוח מתמשך ,להכליל מספר שמות שמביניהם בלבד יבחר מי שיסכים לקחת את האחריות על עצמו.

    כמו כן אני רוצה לשאול האם בייפוי כוח מתמשך יש להגיש דו"חות כל שנה לאפוטרופוס הכללי על ההוצאות, יתרות הבנק ,המצב הבריאותי  וכו'  כפי שנעשה בידי אפוטרופוס?

    • ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות ואפוטרופסות
      עו"ד אורית אוחנה | 12/02/2024 12:13

      שלום אמא,

      נחלק את התשובה לשני חלקים, ראשית נתייחס לייפוי כוח מתמשך: ניתן למנות מספר מיופיי כוח שיפעלו ביחד או ביחד ולחוד או מיופה כוח חליפי שייכנס לתפקיד רק אם הראשון אינו יכול. אין צורך להגיד דו"חות לאפוטרופוס הכללי ולמעשה, זה יתרון ביפ"מ. הוא ייכנס לתוקף רק כאשר הממנה אינו מבין בדבר (אינו מתפקד כראוי מבחינה שכלית).

      לגבי אפוטרופסות: אפשר להכין מסמך הנחיות מקדימות למי את מעוניינת שייכנס לתפקיד אפוטרופוס במידה שתזדקקי בעתיד.

      אם אין כזה או יפ"מ ונזקקים למינוי - יש לעבור בבימ"ש לענייני משפחה וזה הליך מורכב יותר.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com