סכסוך בין אחים בעניין דירת ירושה

  • סכסוך בין אחים
    ורדינה | 16/01/2024 17:36

    משפחה קשת יום. אין אמא. האבא נפטר וציווה את ביתו לארבעת ילדיו האחרונים (משלוש אימהות). זה בית בפלישה כבר כמה דורות. אחת מהיורשות מתגוררת בבית עם בעלה ובתה מעל עשר שנים. היא משלמת שכר דירה לשלושת האחרים. האחים מסוכסכים ביניהם, במיוחד האח עם זו שמתגוררת בדירה. עכשיו החליט האח שהוא רוצה לגור בבית ומקלל אותה במילים שהדף אינו סובל. האם הוא יכול להוציא אותה? היורשת הרביעית קטינה במשפחה אומנת. כאמור, אי אפשר למכור את הבית הזה

    • סכסוך בין אחים בעניין דירת ירושה
      עו"ד אורית אוחנה | 12/02/2024 12:08

      שלום ורדינה,

      כל אחד מהיורשים של הדירה יכול לתבוע, ככל ומתי שיחפוץ, פירוק שיתוף בדירה על מנת לקבל את חלקו. אם יש בעיה בין היורשים בחלוקה, יש גם אפשרות לפנות לביהמ"ש בתביעה למינוי מנהל עיזבון אשר יטפל בחלוקת הנכס (כמובן ראשית נדרש צו קיום צוואה).

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com