תביעה כספית כנגד שוכר - לאחר תביעה לפינוי מושכר

  • תביעה כספית כנגד שוכר - לאחר תביעה לפינוי מושכר
    ירדן | 24/12/2023 10:21

    שוכר שהתגורר אצלי בדירה לא עמד בתנאי החוזה - העברת חשבונות, תשלום לצדדיים שלישים ואליי.

    כחודשיים לפני תום החוזה הבהרנו לשוכר כי עליו להתפנות מהדירה עקב הפרותיו, וגם אם יסדיר את חובותיו לא נסכים למימוש האופציה עקב התנהלותו.

    השוכר סירב להתפנות וטען כי סעיף האופציה מאפשר לו להמשיך להתגורר בדירה.

    בעקבות כך הוגשה בקשה לפינוי מושכר (באופן עצמאי) כחודשיים לאחר תום החוזה.

    עקב הצעת פשרה של השופטת הסכמנו בפסק הדין כי השוכר ימשיך להתגורר בדירה במשך חודשיים וזאת רק במידה וישלם את חובותיו כלפינו וכלפי צדדים שלישיים ובמידה ולא ישלם את חובתיו, יפונה תוך חודש.

    השוכר כמובן לא עמד בפסק הדין ולא פינה את המקום לאחר חודש.

    השוכר למעשה לא שילם לנו יותר כמה חודשי שכירות (עקב הימשכות ההליכים וסירובו להתפנות) ולא שילם חשבונות לצדדים שלישיים ואנחנו מעוניניים להגיש נגדו תביעה.

    השאלה אם בגלל הצעת הפשרה של השופטת אנחנו למעשה ויתרנו על זכותנו לפיצויים לפי החוזה (כאשר בחוזה מוגדר כי שהייה בדירה לאחר סיום החוזה תשלום פר יום הוא מאות שקלים) ויכולים לדרוש רק את מה שהיה בהצעת פשרה וחודש לפי תשלום פיצויים לפי החוזה.

    או שאנחנו יכולים לדרוש לפי החוזה (מאחר ובתביעה לפינוי מושכר לא אומרים לדון בעניינים כספיים והדבר נעשה רק במסגרת פשרה בתוך האולם והשוכר אף לא עמד בה).

    כמו כן, היכן ממליץ להגיש את התביעה? בתביעות קטנות או בבית משפט רגיל (ואולי אף לקחת עו"ד?)

    שאלה נוספת- ברשותי שיקים של השוכר על חודשי שכירות בהם ביצע העברה כספית. האם אני יכול להשתמש בשיקים האלה לחודשים בהם שהה בדירה ולא שילם, או שהוצאה לפועל לא יפעלו כנגד השיקים מאחר והוא יטען "פרעתי"? כמו כן האם יש טעם להגיש את השיקים האלה אם עברה שנה מאז מועד הרשום בהם?

    • תביעה כספית כנגד שוכר - לאחר תביעה לפינוי מושכר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/01/2024 13:22

      שלום יעל,

      לא ניתן להשיב לשאלה במסגרת הפורום שכן נדרשים בירור עובדתי וכן בדיקת המסמכים הרלוונטיים ובעיקר פסק הדין.

      כדאי לפנות ליעוץ משפטי פרטני אצל עו"ד מתחום המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com