מכירת דירה קיימת בעקבות רכישת דירה מקבלן

  • שאלה לגבי מס שבח ומס רכישה
    אילנה | 23/12/2023 21:07

    שלום,

    שאלה לגבי מס רכישה ומס שבח.

    להורים שלי יש דירה יחידה שאנחנו גרים בה בשווי 2.4מ. הם קנו דירה מקבלן שתהיה מוכנה עוד שנה וחצי.

    מה קורה במצב שבו לא מוכרים את הדירה הישנה (הנוכחית) אלא משאירים שליש ממנה על שמם שליש עליי ושליש על אחי, כאשר מדובר בהעברה ללא תמורה לי ולאחי. האם מס רכישה על הדירה החדשה של ההורים ייחשב כמס רכישה על דירה יחידה?

    והאם אני ואחי נצטרך לשלם מס רכישה או מס שבח עבור השליש במתנה? בנוסף, מה יקרה אם כולנו נרצה למכור את הדירה המחולקת?

    • מכירת דירה קיימת בעקבות רכישת דירה מקבלן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/01/2024 13:17

      שלום אילנה,

      אם הורייך יותירו ברשותם 1/3 דירה הם לא יעמדו בתנאי לקבלת מס רכישה מופחת.

      בגין המתנה את ואחיך תשלמו מס רכישה בשיעור 1/3 מהמס שהיה מוטל עליכם לו רכשתם את הדירה. הורייך יוכלו לקבל פטור ממס שבח בגין ההעברה במתנה.

      כאשר תמכרו את הדירה - כל שלא תהיה לך או לאחיך דירה נוספת תוכלו לבקש פטור ממס שבח בגין המכירה. הורייך יחוייבו במס שבח במכירה אלא אם כן בעת המכירה הדירה הנוכחית תהיה דירתם היחידה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com