אפוטרופוס של האיש מונע מהאישה תנאי מחייה

  • זכויות האישה
    איציק | 27/11/2023 13:40

    שלום רב . אישה בת 78 שבעלה דמנטי (נישואים שניים כ-22 שנה) ויש לו עובד זר צמוד,שמונה לו אפוטרופוס לרכוש, ואישתו וחתנו- מונו לאפוטרופוסים לגוף ולאישי. מאז מונה האפוטרופוס לרכוש- חיי האישה הפכו קשים כלכלית, וכל בקשה שלה להחזר תשלום או רכישת מוצר האפוטרופוס-רכוש מבקש את אישורו של חתנו של החסוי- האפוטרופוס לגוף ולאישי, שמערים קשיים ומנסה לסכל כדי להקשות על האישה כלכלית- כדי שתעזור את הבית, ואכן האישה התייאשה מהחיים בגלל הקשיים הכלכליים וההתמודדות מול האפוטרופוס רכוש. האם נדרש להחתים בענייני רכוש גם את האפוטרופוס לעניינים אישיים וגוף? מאחר והוא קשה לאישה להתמודד מול האפוטרופוס לרכוש-האם האישה יכולה לתבוע חלוקת רכוש משותף- כדי שהאישה תוכל להמשיך לחיות ברווחה כלכלית בשנות חייה שנותרו? או שרק לאחר מות אחד מבני הזוג יהיה ניתן לתבוע חלוקת רכוש?

    • אפוטרופוס של האיש מונע מהאישה תנאי מחייה
      עו"ד אורית אוחנה | 19/12/2023 09:39

      שלום איציק,

      אפוטרופוס לרכוש הוא שצריך לדווח לאפוטרופוס הכללי בענייני רכוש ולפעול עפ"י סל מחייה שנקבע להוצאות בתחילת ההליך. בגירושין/פרידה האישה יכולה לתבוע פירוק שיתוף ולאחר המוות הרכוש יתחלק לפי דיני ירושה  או צוואה (כמובן שהבעל יכול להוריש רק את החלק שלו). אם היה להם חשבון משותף, מחציתו שייך לאישה והיא רשאית לפעול בחלק שלה.

      תמיד האישה יכולה לפנות לביהמ"ש שמינה את האפוט' ולטעון כי אינו ממלא את תפקידו כראוי (כמובן יש לצרף ראיות).

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • פרידה
        איציק | 19/12/2023 10:29

        תודה רבה על התשובה המפורטת.

        ורק להבין- במידה והאישה (בגלל  הקשיים הכלכליים-שלא היו קיימים כל ימי נישואיה- וההתמודדות מול האפוטרופוס,ומפאת גילה ומצבה הבריאותי...) תבקש לעזוב את בית המגורים ולעבור לגור ליד אחד מבניה , האם זו תחשב פרידה מבעלה- ועילה מספקת לתביעות חלוקת רכוש?

        תודה רבה