ביטול הסכם שכירות בשל עובש

  • הסכם שכירות- ביטול
    מירב | 23/10/2023 00:56

    שלום,

    גרים בדירה שכורה מעל לשנה (חוזה חודש לפני כחודש).

    מזה כארבעה חודשים ישנה רטיבות ועובש בקיר שבין חדר השינה והשירותים והעניין הולך ומחמיר. (העובש נמצא גם על קיר חדר השינה וגם על קיר השירותים). הודענו לבעל הדירה מיד כשראינו את כתמי העובש הראשונים.

    כחודש אחרי תלונותינו הגיע איש מקצוע וכחודש לאחר מכן החלו לאסוף כספים מוועד הבניין שכן מדובר בתקלה שמקורה בצנרת הבניין. בעל הדירה ציין כי מקווה שיוכלו להתחיל את תהליך התיקון בהקדם ושהעניין תלוי בכמה מהר יאספו את הכספים מהוועד.

    בחוזה השכירות קיים סעיף המוגדר כתנאי יסוד לפיו בעל הדירה מחויב לתקן כל תקלה תוך לא יאוחר משלושים ימים.

    האם לאור הנאמר באפשרותנו לטעון להפרת החוזה ולכן לבטלו? או שמאחר שמדובר בתקלה שמקורה בצנרת הבניין ולא הדירה אין למעשה הפרה? במידה ולא ניתן לטעון שהתקיימה הפרה של החוזה, האם ניתן לבטל את ההסכם בטענה לסעיף 6 בתוספת הראשונה לחוק השכירות שכן עובש הוא גורם העלול לגרום לבעיות בריאותיות לטווח הארוך?

    יש לציין שכרגע טוען בעל הדירה כי עקב המצב הבטחוני אין אנשי מקצוע זמינים לביצוע הפעולה והגיע לבצע מעין איטום זמני עד שימצא איש מקצוע זמין (שוב- כארבעה חודשים לאחר שהתלוננו לראשונה).

    • ביטול הסכם שכירות בשל עובש
      עו"ד יערה לוי | 06/11/2023 16:15

      שלום מירב

      נראה כי מדובר בבעיה לא נעימה בכלל שפוגעת בשימוש הסביר בנכס.

      על פניו אכן מדובר בהפרת הסכם בשים לב כי הבעיה משפיעה על פנים הנכס והשימוש הסביר בו.

      מוצע לקבל ייעוץ משפטי פרטני לברר היטב את נסיבות המקרה ואת ההוראות בהסכם לרבות כל ההשתלשלות כדי לוודא שאכן זה מקרה של הפרה שחלילה לא תנקטו בפעולה שתגרום לכם נזק.

      בברכה לימים שקטים ובטוחים לכל עם ישראל.

      בברכה,

      יערה לוי, עו"ד

      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      טלפון: 054-4415549 ; מייל:yaara@yl-law.net