ביטול הסכם שכירות עקב מצב המלחמה

  • אי יכולת לשלם שכר דירה עקב המלחמה
    רובי | 22/10/2023 02:42

    שלום,

    כשהמלחמה החלה הייתי בין שתי עבודות והייתי אמורה להתחיל עבודה חדשה החודש. עקב המלחמה לא יכולתי להתחיל בעבודה החדשה. כעת חיה על קצבת אבטלה שאיננה מספיקה לכיסוי שכר הדירה והוצאות שוטפות. אני שוקלת לעזוב את הדירה, בחוזה כתוב שצריכה לתת חודשיים התראה מראש ללא צורך במציאת מחליף. האם עקב המלחמה והמצב שנקלעתי אליו אוכל לבקש מבעל הדירה לוותר על ההתראה של החודשיים מראש ולאשר יציאה מידית?

    • ביטול הסכם שכירות עקב מצב המלחמה
      עו"ד יערה לוי | 06/11/2023 16:01

      שלום רב,

      אקדים ואומר כי ייתכן ובשיח מול המשכיר ניתן להגיע להסכמות, בשים לב לנסיבות.

      ביטול של הסכם כתוצאה ממצב מלחמתי ( כוח עליון וכו') לא בהכרח עלול לחול במקרה הזה.  ככל שאת מנויה באחת האוכלוסיות בחוק דחיית מועדים אז ייתכן ותהיי זכאית לדחיית התשלום.

      בתפילה לימים שקטים ובטוחים.

      בברכה,

      יערה לוי, עו"ד

      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      טלפון: 054-4415549 ; מייל:yaara@yl-law.net