העברת חצי דירה מאב לבן במתנה

  • העברת חצי דירה מאב לבן במתנה
    דן | 21/09/2023 11:59

    עוד 4 חודשים אני בן 18. אבא שלי רוצה להעביר לי חצי מהדירה במתנה. הבנתי שמקבל המתנה חייב לשלם שליש מס הרכישה. האם זה נכון? אם כן מתי משלמים את המ, ביום העברת המתנה אלי? חשוב לי לציין שהערך של חצי הדירה זה כ 600 אלף שח.אז כמה יוצא לי

    תודה רבה

    • העברת חצי דירה מאב לבן במתנה
      עו"ד גואל פילוריאן | 26/09/2023 18:13

      שלום רב דן,

      סעיף 20 לתקנות מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (מס רכישה), תשל"ה-1974

      קובע נכון להיום כי:

      במכירת זכות במקרקעין ללא תמורה מיחיד לקרובו, יהיה מס הרכישה שליש ממס הרכישה הרגיל.

      כלומר במקרה שלך: ככל והסכם ההעברה ללא תמורה (מתנה) תתבצע לאחר שתהיה בן 18 ובהנחה שאין דירות אחרות שרשומות על שמך, שאינך נשוי או בעל ילדים ושעל אף אחד מהם לא רשומה/בעל זכות לדירה.

      כמו כן, בהנחה ורשות המיסים תעריך כי שוויה של מחצית מהדירה הינה בסך של 600,000 ש"ח - אינך צפוי לשלם (נכון להיום) מס רכישה.

      בברכה,
      גואל פילוריאן, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      הרצל 32, נתניה
      טלפון: 054-8073949 ; מייל: goel.gfadv@gmail.com