תביעה נגד דייר מעשן

  • דייר נפגע מהתנהגות דיירים בדירת "שותפים"
    אלכס א | 20/09/2023 13:16

    שוכר חתם עם משכיר על הסכם שכירות למגורים משותפים בדירה "שותפים". נחתם הסכם ונספח וצויין במפורש שעישון כלשהו אסור בדירה סעיפים אלו האוסרים ומזהירים מעישון נוספו ביוזמת השוכר ובהסכמת המשכיר שני הצדדים חתמו על ההסכם והנספח.
    השוכר הוביל את רכושו הפרטי לדירה ועבר להתגורר בה. לאחר החתימה לדברי המשכיר הוא איתר דייר חדש. הדייר החדש נסתבר לאחר תקופה קצרה מעורב מאוד בעישון סמים מסוג "גראס" בעלי הריח האופייני, גם מעשן בתוך הדירה וגם מתלווים אליו ונכנסים להיוועד עימו נוספים והריח האופייני מתלווה לביקורים אלו. הדייר הזה נראה גם יוצא מהבניין אל מכוניות ולכאורה מוסר ומקבל שם חבילות קטנות. השוכר פנה אל המשכיר והתריע בפניו על הנעשה ופנה אל הדייר המעשן והתריע גם בפניו. השוכר התקשר למשטרה כאשר היה הדייר מעשן. באחת הפעמים הגיע משטרה וליוותה את הדייר אל מחוץ לבניין אל הניידת כאשר ככול הנראה קיבל שם דו"ח מסוג לא ידוע.
    לאחר תקופה ארוכה שנחשף לעשן "גראס" בדירה ומכיוון שהמשכיר לא פעל פעולה ממשית שהצליחה להפסיק את חשיפת השוכר ומסיבות נוספות הקשורות לבעיות בדירה מסוגים של הגיינה זיהום רעש ותשתית הפסיק השוכר ביוזמתו את המגורים בדירה כאשר הוא משתמש בסעיף מסעיפי ההסכם במתן התראה של חודשיים יכול לסיים את ההסכם.
    לשוכר נגרמו נזקים ועוגמת נפש אותם הוא יכול להוכיח.
    נשאלת שאלה האם לתבוע את הדייר המעשן יחד עם המשכיר בנושא החשיפה המתמשכת ל"גראס" כחלק מתביעה עם עיקרים נוספים כנ"ל או לתבוע תביעה נפרדת את הדייר המעשן או את הדייר המעשן והמשכיר וזה יהיה עיקרה. וכן נשאל איזה הליך מתאים לצורך כך.
    נשאלת גם שאלה איך לחייב את הדייר המעשן או את המשטרה לקשור בין קריאת השוכר את הניידת באותו זמן שהמעשן נלקח בידי השוטר לניידת אל הדו"ח שהופק ומה נדרש לבקש בהליך כדי להראות את הדו"ח שהופק בבית המשפט.

    • תביעה נגד דייר מעשן
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/09/2023 10:57

      אלכס שלום

      מדובר בשאלה מורכבת המצריכה ייעוץ ספציפי, אך מהמתואר עולה כי ישנם כלים משפטיים מעולם החוזים והנזיקין נגד המשכיר והדייר המעשן על מנת לממש זכויות משפטיות של השוכר לאור החשיפה שלו לעישון כפוי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com