נזילת מים במרחב ציבורי ששיך לשני בניינים משותפים

  • נזילת מים במרחב ציבורי ששיך לשני בניינים משותפים.
    מרב-וועד בית | 19/09/2023 10:05

    אני משמשת כוועד בית בבניין בן 7 דיירים ואנחנו חולקים מערכת מים וחנייה עם בניין נוסף שבו יש 6 דיירים. יש לנו נזילת מים (הודעה מהעירייה וחשבונות מים מנופחים על הצריכה הציבורית). לבניין שלנו יש ביטוח נזקי צנרת במסגרת פוליסת ביטוח שנתית שעלותה 2,500 ש"ח ולבניין השני אין. הזמנו בעל מקצוע שבהסדר עם חברת הביטוח לאיתור הנזילה והם דורשים שהבניין השני ישלם את מחצית העלות של איתור הנזילה והתיקון, בעוד אנחנו נשלם רק את ההשתפות העצמית (975 שח). ועד הבית של הבניין השני דורש שנשלם מחצית מעלות איתור הנזילה אצל בעל מקצוע לבחירתם. מדובר ב- 1400 שח. אם נשלם לא נוכל לקבל החזר מחברת הביטוח, וסכום זה מכסה רק את עלות איתור הנזילה ולא את התיקון. האם חברת הביטוח יכולה לחייב את הבניין השני במחצית מעלות התיקון ? (הם דורשים מחיר גבוה יותר מהצעות מחיר שקיבלנו לאיתור הנזילה, ועדיין לא ברור מה עלויות התיקון). מצד שני הבניין השני מחזיק אותנו כבני ערובה מכיוון שמסרב לשלם.

    מה עושים, כל דייר מקבל תוספת של כ- 500 ש"ח מדי חודשיים בגין המים שנובעים מהנזילה במרחב הציבורי

    • נזילת מים במרחב ציבורי ששיך לשני בניינים משותפים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 02/10/2023 11:44

      שלום מרב,

      כדי להשיב לשאלה לעניין חבות חברת הביטוח יש לבדוק את הוראות הפוליסה הרלוונטית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com