צינור מים ראשי של הרחוב שעובר בשטח פרטי

  • צינור מים ראשי של הרחוב שעובר בשטח פרטי
    רוני | 18/09/2023 21:22

    לפני מספר ימים במהלך שיפוץ בגינתי (שכלל חפירה) התגלה צינור מתכת גדול שחוצה את השטח הפרטי שלי.

    בבדיקה שביצעה המועצה בישוב או אני גר , אושר שמדובר בצינור מים ראשי של הרחוב . הצינור פעיל. אני ממתין מעל לחודש לאישור המועצה לעבדות שיוי התווי של הצינור מחוץ לחצר שלי.

    אשמח להבין מה החוק במקרים אילו. האם רשאית מועצה להעביר צינור ציבורי בחצר פרטית ? , האם יש מקום לתביעה בגין הזמן שבו הצינור מונח אצלי בחצר (למשל בדומה לעולם התשתיות הסלולאיות בהם הנחת אנטנות במקום פרטי כולל תשלום זכירות) ?

    תודה מראש

    • צינור מים ראשי של הרחוב שעובר בשטח פרטי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 02/10/2023 11:41

      שלום רוני,

      הנחת צנרת מים דורשת תכנון מוקדם והיתרים.

      יתכן שהצנרת הונחה בעבר בהיתר, אך באותה מידה יתכן שלא.

      ניתן יהיה להעריך סיכויי תביעה רק לאחר בירור כל העובדות, לרבות קיומו של היתר בעבר ונכונות להעתיק את הקו כיום.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com