שאלה בנושא הצמדה למדד הבניה

  • שאלה בנושא הצמדה למדד הבניה
    ישראל | 18/09/2023 17:31

    cחוזה שנחתם מול  חברת בניה  מובילה  במדינה בתאריך  2.1.23   נרשם בסעיף 2 שמדד הבסיס הוא המדד שנקבע בתאריך 15.12.22 כך שלמעשה מדובר במדד חודש נובמבר שזה חודשים לפני המדד של חתימת החוזה בפועל . יתרה מכך בסעיף 4 בחוזה נרשם   : למען הסר כל ספק מובהר כי כל תשלום שישולם במהלך חודש קלנדרי לרבות תשלומים שיבוצעו בין ה - 1 ל -15 לחודש דהיינו לפני מועד שיפורסם המדד יוצמדו למדד שיפורסם  ב 15   לחודש בו בוצע התשלום השאלה : האם לאור פיגור המופע במדדים  ולאור המדדים הגבוהים שיש היום  בפרט  לא מדובר בתנאי מפלה כלפי הקונה  של הסכם אחיד  ומהווה קבלת הצמדה עבור מדדים טרם קניית הדירה ולמעשה יכול להוות תביעה  לבקשה לעידכון מדד הבסיס מול החברה

     תודה מראש

    ישראל

    • שאלה בנושא הצמדה למדד הבניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/09/2023 16:01

      שלום ישראל,

      לא ניתן להשיב לשאלה בלי לעיין בחוזה כולו.

      כעקרון, קביעת מדד הבסיס כמדד שהיה ידוע בעת חתימת החוזה היא סבירה (מה גם שספציפית בדצמבר 2022 לא היה שינוי במדד יחסית לנובמבר).

      גם קביעת המדד שעד אליו מחושבים הפרשי ההצמדה כמדד שיפורסם בחודש התשלום איננה יחודית להסכם זה.

      תמיד כדאי לנסות ולהפחית את הפרשי ההצמדה בשיח עם הקבלן, אך לא בהכרח קמה עילה משפטית לתבוע זאת ממנו והדבר יהיה תלוי בפרשנות שיקבע בית המשפט.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com