אילו תקנות רלוונטיות להתנהגות שכן?

  • אילו תקנות רלוונטיות להתנהגות שכן?
    turui | 18/09/2023 11:51

    אשמח לעזרה

    אני גר בבית קרקע דו משפחתי, ברצוני לדרוש משכן לתקן חריגות

    (עד עתה לא ידעתי בכלל את חוקי הבניה ומה שעשה עשה ללא חוק ואישורים)

    אני רוצה לכתוב לו מכתב עם תיעוד של הדברים מה אסור והוא עשה, שבעת הצורך ישמש גם לבית משפט לבתים משותפים, ולכן חשוב לי לציין את התקנות הרלוונטיות

    1- בבית המקורי שלו שפך הגג אל החצר שלו, בהרחבה שעשה לפני שנים, את כיוון הגג עשה לשטח שלי

    איזו תקנה אוסרת זאת?

    2 התקינו צנרת מים חיצונית, כלומר על הקיר המשותף בשטח שלי – איזה תקנה מדברת על זה?

    3- יצרו חלון של שירותים מהקיר המשותף אל החצר שלי

    4- הניחו מבנה נייד בגינה שלהם, (בשטח שאסור לבנות בו לפי חוק)

    חלק מאותו מבנה יושב על השטח שלי כ 2-3 מ"ר. (ובנוסף יש בו חלון ענק לכיוון של החצר שלי)

    תודה ענקית למי שישקע מזמנו לעזור לי

    • אילו תקנות רלוונטיות להתנהגות שכן?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/09/2023 15:37

      שלום רב,

      ראשית יש לדעת שזכות תביעה כנגד מעשי השכן איננה בלתי מוגבלת בזמן וקיימת תקופת התישנות, שאחריה לא ניתן להגיש תביעה.

      בנוסף - לא ניתן לדייק בתשובה בלי לדעת כיצד רשום המבנה ומה ההצמדות לכל דירה - האם כוללים קירות חיצוניים או לא.

      1. לעניין כיוון הגג - אם קיימת הוראה בתב"ע יש לבדוק את התב"ע שהיתה תקפה במועד ביצוע העבודות.

      2. התקנת צנרת על קיר הבית המשותף - התשובה תשתנה אם הקירות החיצוניים של כל דירה הוצמדו לאותה דירה, אך בכל מקרה נדרשה לכל הפחות הסכמתך להתקנת הצנרת על הקיר החיצוני.

      3. ככל שלא נקבעה הוראה אחרת בתב"ע אין מניעה לכך.

      4. ככל שהמבנה הנייד יושב על חלק מהחצר שהוצמד לדירתך זכותך לדרוש סילוק המבנה מחלק זה. הצבת המבנה ללא היתר בניה מהווה עבירה על חוקי התכנון והבניה.

      כדי לפעול באופן מעשי כנגד השכן מומלץ לפנות להתיעצות משפטית עם עו"ד.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • לגבי סעיף 3
        הרצל | 10/01/2024 09:47

        לפי חוק מקרקעין תקנה 2.23   " לא ייבנה חלון בקיר על קו גבול צדדי או אחורי של נכס".