מכירת דירה מחיר למשתכן

  • מחירת דירה מחיר למשתכן
    יואב | 12/09/2023 21:22

    ע"פ תקנון מחיר למשתכן נאפשר למכור את הנכס אחרי 7 שנים מתאריך ההגרלה או 5 שנים מטופס 4 המוקדם מבניהם.

    כעת עברו 7 שנים ממועד ההגרלה אך שהגעתי לסעיף זה בחוזה שחתמתי לא מוזכר כלל אפשרות למכור את הדירה לאחר 7 שנים ממועד ההגרלה אלא רק 5 שנים ממועד טופס 4.

    האם אני יכול למכור את הדירה לאחר שעברו 7 שנים או שעליי לחכות שיעבור 5 שנים מטופס 4 כפי שכתוב בחוזה מה קובע?החוזה או תקנון מחיר למשתכן

    ואם מותר לי למכור לאחר 7 שנים ישנו תהליך או אישור ממשרד השיכון שעליי להפיק או למחוק הערת אזהרה בטאבו כדי למכור את הנכס?

    • מכירת דירה מחיר למשתכן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/09/2023 14:01

      שלום יואב,

      הוראות החוזה אינן יכולות לגרוע מהוראות תקנון מחיר למשתכן. סביר להניח שבין נספחי החוזה קיים מסמך נפרד ובו התחייבת שלא למכור את הדירה בהתאם לקביעת תקנון התכנית.

      בלי קשר לאמור לעיל, נא שים לב שאם בניית הדירה לא הסתיימה או אם אינך מחזיק בה 18 חודשים לפחות לאחר קבלת טופס 4 לא תהיה זכאי לפטור ממס שבח במכירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com