שני דו''חות

  • שני דוחות עיריה
    ליאו | 28/08/2023 22:54

    קיבלתי לאחרונה שני דו"חות מעיריות - נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית וחניה על מדרכה. שניהם ממש לא מוצדקים לדעתי. בדו"ח נסיעה על נתיב תחבורה ציבורית מה שקרה הוא שרציתי לחפש חניה באיזור מוסיים. שמתי נסיעה לשם בתוכנת ניווט של גוגל מפות. תוכנת הניווט אמרה לי לפנות ימינה, אז עברתי לנתיב הימני, שהיה נתיב תחבורה ציבורית, כדי לפנות מיד ימינה. אלא שאז ראיתי שהפניה ימינה שם אסורה. נראה שפעם הייתה שם פניה ימינה, אבל אז הם הפכו את כיוון התנועה ברחוב הקטן, וזה לא עודכן במפות של גוגל. ראיתי שמיד אחר כך יש פניה נוספת ימינה. חשבתי לפנות שם. כשהגעתי לשם התחלתי לפנות, ואז ראיתי שזה לא רחוב, אלא כניסה לחניה תת קרקעית של בניין, אז המשכתי ישר ומיד אחר כך הייתה פניה אמיתית לרחוב קטן ימינה ושם פניתי. כל זה קרה במרחק קצר מאוד. אם הייתי מתחיל לעבור ניתיבים בין הפניות האלה, הייתי מסתכן ומסכן אחרים. השיקול היחיד שלי היה נסיעה בטיחותית. גם הייתי צריך לחשוב תוך כדי מה לעשות כי הופתעתי שלא הייתה פניה במקום שתוכנת הניווט אמרה לי לפנות. בצילום וידאו של העיריה רואים בבירור שאני נוסע לאט, מאותת ימינה ומנסה לפנות, ואז מתחרט כשאני מבין שזאת טעות. היה קשה לעשות משהו שונה ממה שעשיתי, ואם הייתי עושה משהו אחר, זה היה גורם לסיכון. הגשתי בקשה לביטול הדו"ח והיא נענתה בשלילה בלי שום התייחסות להסבר שלי. מה אפשר וכדאי לעשות עכשיו?
    על הדו"ח השני, על חניה על מדרכה, הודיעו לי כשהוא כבר עם קנס וריבית ובגביה. לא קיבלתי שום הודעה עליו לפני ולא היה לי מושג על קיומו. הדו"ח הוא על רכב תקול וללא טסט או ביטוח שמכרתי לפני זה למוסך, אך המוסך לא עשה העברת בעלות כי הרכב היה תקול וללא טסט. המוסכניק העמיד את הרכב על המדרכה ממש בכניסה למוסך שלו. אפלו רואים את שם המוסך בצילום של הפקח.  בהמשך הרכב הזה הלך לפירוק. הגשתי בקשה לביטול הדו"ח באותו היום שהודיעו לי עליו ועדיין הבקשה בטפול. דיברתי עם שני נציגים שונים של העיריה, ושניהם אמרו שהדו"ח בגביה עם קנס והם לא יכולים לבטל את זה, וזה לא מעניין אותם אם לא הודיעו לי על הדו"ח הזה קודם. מה אני אמור לעשות עם זה?

    • שני דו''חות
      יעקבי | 04/09/2023 11:47

      שלום ליאו,

      הדרכה של גוגל/וויז אינה משחררת מאחריות.

      לא היית צריך לעבור נתיב ימינה בהעדר חיצים לבנים על הכביש בנוסף לחיצים צהובים. מכאן חלה הבעיה. כנהג עליך ללהבחין בכל התמרורים המוצבים בדרכך.

      נסה להמיר דו"ח זה באזהרה תוך הבעת סליחה וטענה לעבירה ראשונה מסוגה מתוך בלבול ולא לשם הפקת ריווח אישי.

      לגבי עבירת חניה: כל עוד לא הועברה בעלות על הרכב האחריות חלה עליך. פנה למוסך שיקחו אחריות על העבירה. אם יש לך זיכרון דברים לגבי מכירת הרכב תציג אותו בפני מנהל הפיקוח על החניות. אולי משם תיוושע.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • את הדו"ח הראשון סירבו לבטל. השני עדיין בטיפול.
        ליאור | 04/09/2023 12:30

        על שני הדוחות הגשתי בקשה לביטול באותו היום שקיבלתי אותם. על דו"ח נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית(רמת גן) קיבלתי תשובה גנרית שהבקשה שלי נדחתה בלי שום התייחסות להסבר שלי של מה שקרה. יש עוד משהו שאפשר\כדאי לעשות? זה ממש מרגיז כי לא הייתה לי ממש ברירה אחרת במצב הזה, והופתעתי שלא הייתה פניה במקום שתוכנת הניווט אמרה לי לפנות.
        על דו"ח החניה(תל אביב) אין עדיין תשובה אחרי חודש. כשהתקשרתי אז לבעל המוסך, הוא צעק עלי שאני מפריע לו. בכלל הוא עשה לי הרבה בעיות גם לפני זה, ולא נראה שהוא משתף פעולה בכלל. צירפתי לבקשה לביטול הדו"ח צילום צ'ק שקיבלתי מהמוסך על האוטו, אישור על ביטול הביטוח ועל קניית רכב. בתמונה של הפקח רואים את השלט עם שם המוסך. רואים את שם המוסך גם בצילום צ'ק שצירפתי. כאמור הודיעו לי על הדו"ח הזה כשהוא היה כבר בגביה עם קנס וריבית.