הקמת חומה בין שכנים

  • הקמת חוצה בין שכנים
    ליאת | 26/08/2023 07:11

    שלום רב,

    חמותי מתגוררת בבית פרטי. לפני כמה חודשים הגיע שכן חדש להתגורר בבית שלצידה. השכן ביקש להקים חומה משותפת מעל חומה קיימת ( ישנם הבדלי גבהים בין הבתים - בחלק העליון של הבית של חמותי, בינה לבין השכן מפרידה חומה רגילה. בחלק התחתון של הבית שלה, הייתה חומת אבנים יצוקות ומעליה גדר - בחלק זה, החיץ מהכיוון של השכן הייתה ע"י הגדר בלבד.) על כל פנים, השכן לא היה מרוצה מהגדר ומגובה החומה בחלק העליון, שלדבריו פגעו לו בפרטיות וביקש להרים חומת בלוקים מעל לחומות הקיימות (עם השלמת החומה שביקש, גובה הקיר המפריד מהצד של חמותי עולה על 2.5 מטר להערכתי). חמותי - אישה מבוגרת מאוד שאין לה כל רצון או צורך בחומה הזו, שמן הסתם גם תפגע לה באוויר הפתוח שהיה לה מהצד הזה של הבית, נתנה הסכמתה בכל זאת, אך לא הסכימה לקחת חלק בתשלום שכאמור, אין לה כל רצון/צורך משלה בכך. ההסכמה ניתנה בע"פ ע"י גיסי, תוך הבנה כי בניית החומה תהייה אסטטית ואף ניתנה לו הסכמה ע"י אשתו של השכן לביצוע טייח בצד של חמותי.  בפועל, הוקמה חומת בלוקים שיצרה קיר גבוה המורכב מחומות קיימות וחומת בלוקים מעליה - ללא טייח מכיווננו.. פנינו לשכן שישלים את העבודה, אך זה טוען, כי זה כבר לא עניינו, שגם ככה לא שילמנו על הקמת החומה שכביכול היינו צריכים, ואם אנו מעוניינים בטייח בצד שלנו, עלינו לשלם.. ברצוני לדעת האם הדבר נכון? הרי חמותי לא נהנת בשום דרך או צורה מהחומה הזו.. עשתה זאת למען שכנות טובה, על אף שהדבר יצר חומה גבוהה וחוסמת אוויר.נוצר מצב שחמותי המבוגרת, קיבלה גם חומה שלא ממש רצתה, וגם נכפה עליה להוציא כסף עבור הטייח,  אשמח לדעת האם במצב הזה השכן מחויב לשלם עבור גימור העבודה וביצוע הטייח? תודתי נתונה מראש.

    • הקמת חומה בין שכנים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/08/2023 16:19

      שלום ליאת,

      ככל שסוכם עם השכן שיטייח גם את צד החומה בחצרה של חמותך והוא מפר את התחייבותו תוכלו לפנות לבית המשפט בתביעה מתאימה לצורך אכיפת ההתחייבות או ביטול ההסכם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com