השפעת פקיעת התמא על תוכנית הרובעים בתל אביב

  • השפעת פקיעת התמא על תוכנית הרובעים בתל אביב
    מיכל 42 | 18/08/2023 12:47

    שלום,

    במרץ 2024 אמורה תמא 38 לפקוע.

    האם תהיה לכך השפעה על היתכנות לתמא 38 הריסה בתחום תוכנית הרובעים בתל אביב ? האם הפטור מהיטל השבחה ימשיך לחול ?

    תודה

    מיכל

    • השפעת פקיעת התמא על תוכנית הרובעים בתל אביב
      עו"ד אילן הלוי | 20/08/2023 08:38

      שלום מיכל

      לא נראה כי תהיה השפעה. זכויות הבניה כבר הוגדרו בתוכנית הרובעים וביטול התמ"א לא יגרע מהן. לגבי היטל השבחה- העיריה אישרה כי היא לא תגבה היטלי השבחה מלאים אלא רק כפי שגבתה עד כה. לגבי מס שבח- לא ברור עדין מה יהיה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • הארכת הטבות מס שבח על תמא 38 עד 2026
        עמיחי | 20/08/2023 10:37

        דומני שלגבי מס שבח, היה תיקון בחוק מס שבח (תיקון 99) ב- 16.5.23 ולפיו הטבות המס לגבי תמא 38 הוארכו עד 2026. האם אני צודק?

        עמיחי

        • פקיעת התמא
          עו"ד אילן הלוי | 22/08/2023 10:24

          צודק אבל לצורכי פרויקט חדש זה כמעט "מחר בבוקר" במיוחד בהתחשב בפרק הזמן שלוקח להחתים בעלי דירות ולהגיע לרוב הנדרש וכן להכין תוכנית בקשה להיתר ולקלוט אותה בעיריה.

          לכן אני ממליץ להזדרז ולא להמר על הארכת הפטור.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com