העברת זכויות

  • העברת זכויות
    מרואן | 15/08/2023 18:10

    בשנת 1984 רכשנו חלק מקרקע מהמוכר, הקרקע כולה הייתה רשומה על שם חמשת בניו של המוכר, המוכר עשה מספר עסקאות עם מספר קונים , אולם בכל העסקאות רשם שמות שניים מבניו (במקום לרשום את החמשה) , העסקה שלנו דווחה בזמנו למיסוי מקרקעין וכל המסים שולמו . מה שקרה ששאר הקונים בשאר העסקאות העבירו את החלקים שלהם בטאבו . אולם כשאני רציתי היום להעביר את החלקים על שמי בטאבו התברר כי לשני הבנים שנרשמו בעסקה שלנו לא נותרו חלקים הרשומים על שמם בטאבו, החלקים שלי רשומים בפועל בטאבו על שם 3 האחים הנוספים שלא היו צד לעסקה. אין מחלוקת ביני לבין 5 האחים כי חלקת הקרקע שייכת לי (ובניתי עליה בית בזמנו עם היתר בנייה כמובן) והם מוכנים לשתף איתי פעולה ע"מ להעבירה בטאבו. מה עליי לעשות ? האם לבקש תיקון שמות מוכרים במיסוי מקרקעין ? האם חייבים לעשות עסקה חדשה עם 3 האחים הנוספים? ואם כן מה עם המסים ששולמו דאז בעסקה משנת 1984? האם מחזירים אותם ?

    • העברת זכויות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/08/2023 12:39

      שלום מרואן,

      השאלה מורכבת וחסרים פרטים עובדתיים רבים, ולכן איננה מתאימה לפורום.

      אני ממליצה לפנות לעו"ד לבדיקת כל המסמכים הרלוונטים ובהתאם לכך להתויית דרך הפעולה הנכונה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com