"האם יש לי זכויות בנכס שהיה בבעלות אשתי לפני הנישואין?"

  • חלוקת נכס במקרה פרידה
    אורי | 13/08/2023 13:55

    לאשתי נכס לפני שהתחתנו, אנחנו נשואים שנתיים.

    לפני החתונה גם לי הייתה דירה, מכרתי אותה וקניתי דירה גדולה יותר.

    לאשתי נכס רק על שמה שמושכר, אנחנו גרים בבית שלי על שמי.

    האם היא יכולה חס וחלילה במקרה של... לתבוע? או שאנחנו נשואים 2 הבתים של שנינו?

    תודה.

    • "האם יש לי זכויות בנכס שהיה בבעלות אשתי לפני הנישואין?"
      עו"ד אורית אוחנה | 16/08/2023 17:43

      שלום אורי.

      בוודאי! אם אתם גרים יחד בדירה, אפילו שהיא על שמך, ייתכן שהיא תטען שמפאת מגוריכם בדירה, הייתה לך כוונת שיתוף בנכס.

      יש שיקולים רבים שביהמ"ש שוקל במקרה זה וזה גם תלוי בזמן המגורים, אורך הנישואין ועוד, אך כדי למנוע מצב זה, כדאי לכם לערוך הסכם ממון, בו תחריגו את הבתים, שלה - יישאר שלה ושלך - יישאר שלך.

      בגלל שהכנס שלה על שמה נרכש לפני הנישואין והיא לא הראתה לך כוונה של שיתוף בנכס (אתם לא גרים בו), אז יהיה לך יותר קשה להוכיח שגם לך מגיע מחצית ממנו. לכן הסכם ממון הוא פתרון נכון או לחלופין, החלטה משותפת שאתם משתפים בהכל.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • לפי דעתי אם הנכס של האישה מושכר ...
        שמוליק | 28/08/2023 14:04

        לפי דעתי אם הנכס של האישה מושכר והתמורה נכנסת לחשבון משותף יש כאן משהו שכן אומר שיש שיתוף בנכס גם לך, כמו המגורים שלכם בנכס שלך.

        אם התמורה נכנסת לחשבון של האישה ללא שותפות שלך, אתה בבעיה אם ...... (מקווה שלא)

        אני לא עורך דין

        שמוליק

        • איזון משאבים
          מיקי א | 28/08/2023 17:48

          שלום.

          אחי נפטר ולא השאיר צוואה.

          היה לו חשבון לבד אזי היה לנו (לאחותי ולי שליש בירושה והיתרה קיבלה אישתו).

          לציין לא הייתה צוואה.

          2.לא היו לו ילדים.

          מאידך אישתו ניהלה חשבון גם לבד וצברה סכומים מכובדים,מעולם היא לא עבדה קיבלה רק נכות ומדי חודש הייתה מעבירה לו סכום קטן.

          ואילו אחי ז"ל מעולם לא עשה חשבון לכסף וכל מה שהיה מרויח היה מכלכל את הבית וקונה כמעט הכל,למעט סכומים פעוטים שאישתו שילה.

          עוד היא תמיד כשעבד היה נותן לה סכומים.

          השאלה אם גם לנו כיורשים יש זכות בכספים שבידיה.

          עוד להדגיש אנחנו לא כל כך רצינו להיכנס לנושא,אבל לצערי בגלל שכיום אנחנו אמורים לרשת בית של אימא שלי ז"ל,והיא דורשת חלק מירושה של אחי,האם נגד זה אנחנו יכולים כנגד זה גם לדרוש ואו לתבוע את השיתוף בסכומים שהיא מחזיקה בחשבונה הפרטי(תביעה מול תביעה).

          לאחרונה קיבלה ירושה כספים מדוד שלה שהפקידה לחשבונה עוד לפני פטירת אחי.

          תוגה רבה

          תודה רבה