מס רכישה - דירה חליפית

  • מס רכישה - דירה חליפית
    ליאור | 08/08/2023 09:16

    בוקר טוב,

    יש לי בבקשה שאלה בנושא מס רכישה (דירה חליפית).

    אני מנסה להבין תוך איזה פרק זמן עלי למכור את הדירה הישנה מבלי לשלם מס רכישה, ואינני מצליחה להבין, בעיקר מפני שנכנסו תקנות חדשות.

    אנחנו קנינו את הדירה החדשה בתאריך ה- 14/3/2023 ולכן נראה לי שהתקנות החדשות אינן חלות עלינו.

    מועד המסירה בחוזה הוא 15/9/2024 ולכן הסקתי שבעצם אני יכולה להחזיק את הדירה הישנה עד 15/9/25 בלי לשלם מס רכישה (לפי התקנות הישנות אפשר להחזיק בשתי הדירות עד שנה ממועד המסירה החוזי של הדירה החדשה שנרכשה מהקבלן).

    האם אני צודקת ואכן אוכל להחזיק בשתי הדירות מבלי לשלם מס רכישה עד 15-9-25?

    תודה רבה.

    • מס רכישה - דירה חליפית
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 16/08/2023 15:15

      שלום ליאור,

      הוראת השעה חלה על רכישות שנעשו החל מיום 1/6/2023.

      לפי נתוני השאלה עליכם חל המצב החוקי הקודם שלפיו אתם זכאים למכור את הדירה בתוך 12 חודשים מיום המסירה של הדירה החדשה (בהנחה שרכשתם אותה מקבלן).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com