פתיחת תיק מס הכנסה לשכיר

  • תיק 93
    יורם | 07/08/2023 20:57

    בס"ד

    שלום לכם! במהלך השבוע קיבלתי מכתב מרשות המסים שהכותרת היא: "הודעה על פתיחת תיק

    ליחיד במס הכנסה" סוף ציטוט.

    במכתב מצוין שסוג התיק הוא 93, שבו אני נדרש להגיש דוחות שנתיים משנת 2022 ואילך. עלי לציין

    שאני לא שכיר הרבה שנים, וגם אין לי מקורות הכנסה אחרים, למעט קצבת נכות מביטוח לאומי,

    וקצבה חודשית (1370 ש"ח) מקרן פנסיה שפתחתי באופן עצמאי לפני כשלושים שנה.

    בקיצור, השאלה שלי היא מה עליי לעשות? מחכה לתשובה, מודה לכם מקרב לב. תודה

    • פתיחת תיק מס הכנסה לשכיר
      עו"ד משה (מוש) גבע | 13/08/2023 15:48

      לפי סיווג התיק (93) נפתח לך תיק במס הכנסה המסווג כהכנסות של שכיר.
      כל עוד התיק פתוח- אתה חייב להגיש דו"חות שנתיים.

      פקיד השומה מוסמך לפתוח תיק ולדרוש מכל אדם הגשת דו"חות גם אם האדם שכיר ואמור להיות פטור מהגשת דו"חות.

      אם פנו אליך, בד"כ יש סיבה הקשורה להעברות כספים גדולות, רכישת נדל"ן יקר, נסיעות רבות לחו"ל, בעלות על מספר דירות ללא דיווח על השכרה וכו'.
      אם אתה חושב שיש איזו בעיה אצלך שגרמה לפתיחת התיק, ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד מתחום המיסים בכדי לבחון את הבעיה ולנסות למצוא דרך לפתרון שלה, מבלי להסתבך עוד יותר.

      בברכה,

      משה (מוש) גבע, עו"ד
      משרד עורכי דין בתחום המיסים
      שותף מיסים ומשפט - AUREN ישראל

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 077-2346678; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • תיק 93
        יורם | 13/08/2023 16:08

        מודה לך מאד ושבוע טוב.