הפורום עוסק בזכויות יוצרים, לא בזכויות שוכרים

  • זכויות שוכרים
    ג | 01/08/2023 14:33

    שלום,

    אשמח בבקשה להבהרה בנוגע לזכויות של שוכרים.

    איך יתכן מצב שבו אני (כשוכרת) משלמת לועד בית (שלא מוכנה לרדת ולקחת כסף מהדירה,אלא חייבים לבוא אליה בלבד), אבל מסתבר שעל פי החוק במדינה-אין לי זכאות לראות את דוח ההוצאות/הכנסות של הועד,או בכלל לבחור מי יהיה הועד, אלא רק לבעלי הדירות מותר? (אותם בעלי דירות שלא גרים בבניין ולא בהכרח מעניין אותם גם מה הולך בבניין)

    ז''א, אני משלמת מהכסף שלי, אבל לא יכולה לבדוק לאן הכסף הזה הולך.

    כשהגעתי לועד לשלם וביקשתי לראות את דוח ההוצאות-היא פשוט גירשה אותי מהבית שלה וסירבה גם לקחת את התשלום שבשבילו הגעתי. אני יודעת שלפי החוק בעל הדירה הוא זה שאמור לשלם דמי ועד, אך כולם יודעים שבפועל בחוזה רשום שהדיירים הם אלו המחויבים בתשלומים.

    אני פשוט לא מצליחה להבין את ההגיון בנושא,ועצם העובדה שהיא גירשה אותי גורמת לי לחשוד עוד יותר.

    אודה מאוד לעזרה בנושא, והאם יש מה לעשות בנידון.

    • הפורום עוסק בזכויות יוצרים, לא בזכויות שוכרים
      עו"ד גיא קדם | 09/08/2023 09:23

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com