מנגנון נאמנות בצוואה לניהול כספי הקטינים

  • מניעת שימוש בכספי ירושה עתידית שלי ע"י גרושתי
    צוקי | 26/07/2023 15:50

    גרושתי גרמה לפרוק הנישואין ומפח נפש לי ולילדים (קטנים),תוך הערמת קשיים בכל תהליך הגרושין וגם אחריו.

    בעבור הזמן גרושתי נישאה בשנית.

    אני מתכוון לרשום צוואה ידנית ואחד הסעיפים העיקריים החשובים לי היא מניעת גישה של גרושתי לצוואה והטיית השימוש בה לצרכיה. מטרת הצוואה להוריש כל רכוש\כספים וחסכונות לילדיי, שהם גם ילדיה,כמובן.

    אני ממנה מיופה כוח לניהול הצוואה לאחר לכתי, אם בכלל, בבוא הימים.
    מה לרשום בצוואה ,שיבטיח מניעת מעורבותה של גרושתי בפעולת מיופה הכוח וניצול המשאבים שאני מוריש לטובת ילדיי

    אני מעדיף עצה שלא תכלול שכירת שרותי עו"ד

    תודה מראש ושלא תדעו משבר כזה.

    • מנגנון נאמנות בצוואה לניהול כספי הקטינים
      עו"ד אורית אוחנה | 16/08/2023 16:59

      שלום צוקי,

      אתה יכול לעשות מנגנון נאמנות על הכספים שהילדים יירשו, עד אשר יהיו בגירים או עד כל גיל אחר שתחליט, כך שתמנה נאמן שאתה בוטח בו, שיפתח חשבונות נאמנות עבורם, שם יופקדו הכספים והאמא, האפוטרופוס הטבעי השני של הילדים, לא תוכל לשים את ידה על הכספים.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com