עיון מחדש בהחלטה למזונות זמניים בשל שינוי נסיבות

  • בקשה לעיון מחדש בהחלטה למזונות זמניים
    גל | 21/07/2023 16:34

    שלום,

    האם במסגרת ניהול תיק, השתהות בהגשת בקשה לעיון מחדש בהחלטה למזונות זמניים נוכח שינוי נסיבות מהותי היא פעולה נכונה, או עדיף להמתין לפסק דין?

    ייצוין כי התקיים דיון הוכחות וממתינים כי בית המשפט יורה על הגשת סיכומים, הערכה היא כי פסק דין יינתן בעוד כשנה.

    תודה למשיבים

    • עיון מחדש בהחלטה למזונות זמניים בשל שינוי נסיבות
      עו"ד גיא רוטרף | 21/07/2023 17:05

      גל שלום רב,

      חסרים פרטים בשאלת מפני שלא ציינת מהו שינוי הנסיבות המהותי שחל בעניינך.

      באופן כללי, תקנה 98 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, קובעת כך:

      "לבקשת בעל דין רשאי בית המשפט לעיין מחדש בסעד זמני שניתן, או בתנאיו, אם סבר כי הדבר מוצדק בשל נסיבות שהשתנו או עובדות חדשות שהתגלו מאז מתן הצו ולא היה ניתן לגלותן בשקידה סבירה קודם לכן או בשל חלוף הזמן או אם מצא שיש מקום לשנות את היקפו או את התנאים שבהם ניתן".

      מזונות זמנים הם ככל סעד זמני אחר ולכן יש לבחון את שינוי הנסיבות שחל בעניינך בהתאם להוראות התקנה.

      ככל שמדובר בשינוי נסיבות מהותי, ניתן להגיש בקשה לביהמ"ש על מנת שיבחן מחדש את ההחלטה למזונות זמניים וזאת עד לקבלת פסק הדין.

      בהצלחה.

      בברכה,
      גיא רוטרף, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' שאול המלך 8, תל אביב
      טלפון: 054-5837886 ; מייל:guy@rotraff-law.co.il

      • בהמשך לתגובתך
        גל | 22/07/2023 14:54

        תודה רבה על המענה,

        אציין בהמשך לתגובתך כי לקטין מלאו שש שנים וניתן כעת לבקש את הפחתת דמי המזונות בהתאם לההלכה החדשה במסגרת בע"מ 919/15, בנוסף ישנו שינוי ביחס הכנסה להכנסה פנויה.