רכישה מעסק שנכנס לחדלות פירעון

  • תביעה לעוסק לאחר התחלת תהליך חדלות פרעון
    התובע | 16/07/2023 18:14

    היי,
    יש לי מספר שאלות,
    1.ישנו עסק אשר קניתי ממנו בסוף דצמבר האחרון עם הסכם לאספקה בתחילת פברואר (מה שלא קרה מעולם), גיליתי עכשיו ששבועיים לפני שבאתי אליו הוא הגיש בקשה לחדלות פרעון. האם זה חוקי למכור בידיעה שהעסקה לא תתבצע בגלל ש3 חודשים אחרי כבר לא יהיה עסק?
    2. אני רוצה לתבוע אותו כדי שיחזיר לי את כספי על העסקה שלא קרתה (לא סופקו המוצרים מעולם), האם יכול להיות מצב שהעסק ישלים את תהליך חדלות הפרעון לפני שתיגמר התביעה ולא יהיה את מי לתבוע\ התביעה תיפול בגלל זה?

    • רכישה מעסק שנכנס לחדלות פירעון
      עו"ד קובי צאיג | 20/09/2023 12:50

      שלום רב!

      אם הבנתי נכון שילמת לאתו עסק כאשר הוא ידע שהוא בהליך של חדלות פירעון. במקרה כזה אני ממליץ לך להגיש בקשה להגשת תביעה כנגד העסק בטענה לחוסר תום לב. ברגע שתקבל אישור תוכל לתבוע אותו

      בכל מקרה ממליץ לך להיעזר בעו"ד המומחה בתחום

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com