שטח צמוד לדירה

  • שטח אדמה
    תקוה | 24/06/2023 15:37

    קניתי דירה . הדירה היא בת שתי קומות , סהכ 4 דיירים . לפי הטאבו יש 700 מר . שטח ששייך לכל הדיירים . הדיירים השתמשו בשטח הגדול ולא השאירו לי שטח בכלל . . על יד הבית יש שטח ענק מוזנח , איך אני יכולה לדעת מה השטח שלי ?? האם מותר לי להשתמש בשטח העזוב . הוא קרוב לבית שלי . אני גרה בקומה שנייה , השטח למטה . שאלה נוספת; איך אני יכולה לבדוק אם זה שטח השייך לי . כי אחרי שלוש הדירות שנבנו לפני שנים . לי אין שטח כלל . תודה תודה

    • שטח צמוד לדירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/07/2023 12:04

      שלום תקווה,

      אני מבינה שקנית דירה במגרש עליו בנוי בניין בן 4 דירות.

      אם הבניין רשום כבית משותף - החצר כולה היא רכוש משותף, אלא אם כן הוצמדה, או חלקים ממנה הוצמדו, לדירות השונות. ניתן לבדוק זאת בתקנון ובתשריט הבית המשותף.

      אם הבניין אינו רשום כבית משותף החצר מהווה רכוש משותף.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com